Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer

Træstammer

Lækre hjemmelavede træstammer, – en perfekt måde at få brugt sine kagerester på.
En skøn romkugle masse overtrukket med et lag marcipan og dyppet i chokolade, – glæden vil altså ingen ende tage når jeg serverer dem herhjemme.

Træstammer

By Dianna Brinch
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer.
Denne opskrift giver til 8 træstammer.

Ingredienser

  • Romkuglemassen
  • 500 g kagerester, - bruger du ren chokoladekage så smag selv til med kakaopulver
  • 50 g chokolade 60%, smeltet
  • 1 1/2 spsk kakaopulver
  • 1/2 dl marmelade
  • 1 1/2 spsk romessens (vi kan godt lide kraftig rom smag, - så smag dig frem)
  • Overtræk
  • 200 g marcipan
  • 80 g flormelis
  • 25 g glykosesirup
  • 100 g chokolade, 60%

Fremgangsmåde

1

Romkuglemassen Smuldr kageresterne i en røreskål. Hvis der er mange store stykker og nødder i kageresterne, foretrækker jeg at blende dem først.

2

Hæld dem i en røreskål og tilsæt smeltet chokolade, kakaopulver og marmelade, - og rør dejen med dejkroge til det hele er blandet godt sammen.

3

Tilsæt romessens og smag løbende til, - som sagt kan vi godt lide en god kraftig rom smag herhjemme, - men det er jo smag og behag.

4

Del massen i to og rul den hurtigt til 2 pølser på ca. 30 cm. Massen vil være blød, - men den er nem lige at "pre-shape".

5

Læg pølserne på et spækbræt beklædt med bagepapir og læg dem på køl 1/2-1 times tid.

6

Overtræk Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.

7

Ælt marcipanen sammen med flormelis og glykosesirup, - det gøres nemmest ved skiftevis at tilsætte lidt af hvert. Massen kan sagtens rumme flormelissen, - det skal bare æltes godt sammen, så marcipanmassen bliver helt glat.

8

Del marcipanmassen i 2 og drys bordet med en smule flormelis.

9

Rul hvert stykke marcipan ud til en længde på ca. 32 cm og 2 mm i tykkelsen, - drys hele tiden med en smule flormelis så ikke masse sætter sig fast. Det er vigtigt at fladen kan nå hele vejen rundt om "romkugle" pølserne.

10

Juster nu pølserne i form og tykkelse, hvis ikke de blev det ved "pre-shaping". Læg en pølse på hver flade og skær kanten mod dig selv af i et lige stykke.

11

Tril forsigtigt marcipanen rundt om pølsen, og skær igen den anden ende af, så enderne lige akkurat rammer hinanden på undersiden af træstammen. (Se billederne nedenfor)

12

Skær træstammerne ud i stykker på 7 cm., - kasser de ujævne ender (læs:spis dem undervejs).

13

Dyp enderne i den smeltede chokolade og læg dem til tørre på et stykke bagepapir.

14

Opbevar dem i en lufttæt beholder, gerne på køl, - og tage dem ud 1/2 time inden de skal spises.

Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer - Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer
Træstammer – Opskrift på lækre hjemmelavede træstammer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*