Teriyaki laks – Lakse bites med teriyaki, ingefær og hvidløg

Teriyaki laks – Lakse bites med teriyaki

Teriyaki laks - Lakse bites med teriyaki
Opskrift på Teriyaki lakse bites - Teriyaki laks i Airfryer eller ovn.
Teriyaki laks – Lakse bites med teriyaki, ingefær og hvidløg

Disse teriyaki lakse bites er en genial måde at få saftig, smagfuld laks på – skåret i mundrette bidder, vendt med teriyaki, ingefær, hvidløg og chiliflager, og derefter bagt i enten airfryer eller ovn. De bliver perfekt karamelliserede og får den helt rigtige balance mellem det søde, salte og krydrede.

De små laksebites er super alsidige og kan bruges på mange måder:
I en bowl – Perfekt som proteinkilde i en buddha bowl, salat bowl eller poke bowl, hvor de passer perfekt med ris, grøntsager og en god dressing.
I wraps – Pak dem ind i en tortilla med sprøde salater og en lækker chilimayonnaise for en nem og lækker frokost.
Som hovedret – Server med ris og ekstra teriyaki sauce for et hurtigt og smagfuldt måltid.

Hvor meget laks skal du beregne?

Alt efter hvordan du serverer dem, kan du tilpasse mængden. En god tommelfingerregel er ca. 150-180 g laks pr. person hvis dette r som hovedret.
Hvis laksen serveres i en bowl med ris og grøntsager, passer portionen her fint , der beregner man ca. 100-120 gram pr. person.
Uanset hvordan du vælger at nyde dem, smager de helt fantastisk – og bedst af alt, de er lynhurtige at lave.

Teriyaki laks – Lakse bites med teriyaki, ingefær og hvidløg

Teriyaki laks – Lakse bites med teriyaki

Opskrift på Teriyaki lakse bites – Teriyaki laks i Airfryer eller ovn.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asien
Nøgleord: Airfryer, Airfryer opskrifter, airfryer tilberedning, Laks
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 500 g laks
  • 4 spsk teriyaki
  • 1 spsk soya
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1-2 tsk ingefær, fintrevet
  • Evt. chiliflager
  • Finthakket forårsløg
  • Sesam

Sådan gør du

  • Skær laksen ud i bundrette bidder.
    Har laksen skind på fejrnes dette først.
  • Bland ingredienserne til marinaden, rør det godt sammen og vend laksen heri.
    Smag gerne til med chiliflager hvis du ønsker dem en smule spicy.
  • AIRFRYER: Fordel laksen i kurven på din opvarmede Airfryer (det skal ikke ligge for tæt), og bag det ved 200 grader i ca. 6 minutter – alt efter størrelsen på stykkerne. Sprøjt gerne risten med lidt sprayfedt/olie.
  • OVN: Eller fordel det på en bageplade med bagepapir og bag det i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 8-9 minutter – alt efter størrelse.
  • Drys med sesam og forårsløg og server som ønsket.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)