
Hvis du elsker klassiske tartelletter med høns i asparges, så skal du prøve den her tartellettærte med butterdejslåg. Det er i bund og grund en “omvendt tærte”, hvor fyldet ligger i bunden, og det sprøde butterdej danner låg på toppen.
Fyldet er lavet som en cremet høns i asparges, men her i en lidt tættere version med mere fyld og mindre sovs, så tærten bliver lækker og mættende. Hele herligheden hældes i et fad, toppes med små kvadrater af butterdej, pensles med æg og bages i ovnen, indtil butterdejen er sprød og gylden.
Resultatet er en helt igennem fantastisk tærte, hvor du får alt det bedste fra tartelletter – cremet fyldig sauce, kylling og asparges – men pakket ind i en ny og anderledes form. En dansk klassiker i nye klæder, som både børn og voksne herhjemme er vilde med.
Jeg serverer den ofte, som den er, direkte fra fadet, men du kan også vælge at supplere med lidt ekstra grøntsager ved siden af. Uanset hvad, så er det en ret, der både er hyggelig, nem og fyldt med smag.

Tartelettærte – Høns i asparges med butterdejslåg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 50 g smør
- 500 g kyllingebryst, skåret i mindre tern
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl kyllingebouillon
- 1 1/2 dl fløde
- 1/2 dl aspargesvand
- 205 g asparges i glas (drænet vægt) – skåret i skiver
- 1 bdt friske grønne apsrages, skåret i skiver
- 1/2 citron, saften heraf
- 1 rulle butterdej
- Salt og friskkværnet peber
- Sammenpisket æg til pensling
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Smelt smørret på en pande eller i en gryde, og steg kyllingen hurtigt af. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Drys melet over og vend rør det godt sammen, og hæld bouillonen over. Rør til den er fri for klumper, og tilsæt derefter fløde og asparges vand.
- Vend til sidst glas- og friske asparges i, varm det hurtigt igennem og smag til med citronsaft, salt og riskkværnet peber.
- Hæld fyldet i et tærtefad.
- Skær butterdejen i mindre firkanter og læg dem så de overlapper hinanden over tærtefyldet.
- Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn, almindelig varme, i cirka. 20-25 minutter.
- Lad tærten hvile i 10-15 minutter inden den serveres.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.