Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Tartelettærte - Høns i asparges med butterdejslåg
Opskrift på den lækreste tartelettærte med høns i asparges og butterdejslåg.
Ret
Hovedret
Køkken
Dansk
Nøgleord
Tarteletter, Tærte
Samlet tid
40
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
728
kcal
Ingredienser
50
g
smør
500
g
kyllingebryst, skåret i mindre tern
2
spsk
hvedemel
2
dl
kyllingebouillon
1 1/2
dl
fløde
1/2
dl
aspargesvand
205
g
asparges i glas (drænet vægt) - skåret i skiver
1
bdt
friske grønne asparges, skåret i skiver
1/2
citron, saften heraf
1
rulle
butterdej
Salt og friskkværnet peber
Sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
Smelt smørret på en pande eller i en gryde, og steg kyllingen hurtigt af. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Drys melet over, rør det godt sammen og hæld bouillonen ved. Rør til den er fri for klumper, og tilsæt derefter fløde og asparges vand.
Vend til sidst glas- og friske asparges i, varm det hurtigt igennem og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Hæld fyldet i et tærtefad.
Skær butterdejen i mindre firkanter og læg dem så de overlapper hinanden over tærtefyldet.
Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i cirka. 20-25 minutter.
Lad tærten hvile i 10-15 minutter inden den serveres.
Video
Nutrition
Kalorier:
728
kcal
|
Kulhydrater:
35
g
|
Protein:
35
g
|
Fedt:
50
g
|
Mættet fedt:
22
g
|
Flerumættet fedt:
4
g
|
Enkeltumættet fedt:
20
g
|
Transfedt:
0.4
g
|
Kolesterol:
150
mg
|
Natrium:
573
mg
|
Kalium:
759
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
4
g
|
A-vitamin:
1668
IU
|
C-vitamin:
9
mg
|
Kalcium:
67
mg
|
Jern:
4
mg