Tartelettærte – Høns i asparges med butterdejslåg - Nem tærte

Tartelettærte – Høns i asparges med butterdejslåg

Tartelettærte – Høns i asparges med butterdejslåg - Nem tærte
Tartelettærte - Høns i asparges med butterdejslåg
Opskrift på den lækreste tartelettærte med høns i asparges og butterdejslåg.
5 fra 5 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Hvis du elsker klassiske tartelletter med høns i asparges, så skal du prøve den her tartellettærte med butterdejslåg. Det er i bund og grund en “omvendt tærte”, hvor fyldet ligger i bunden, og det sprøde butterdej danner låg på toppen.

Fyldet er lavet som en cremet høns i asparges, men her i en lidt tættere version med mere fyld og mindre sovs, så tærten bliver lækker og mættende. Hele herligheden hældes i et fad, toppes med små kvadrater af butterdej, pensles med æg og bages i ovnen, indtil butterdejen er sprød og gylden.

Resultatet er en helt igennem fantastisk tærte, hvor du får alt det bedste fra tartelletter – cremet fyldig sauce, kylling og asparges – men pakket ind i en ny og anderledes form. En dansk klassiker i nye klæder, som både børn og voksne herhjemme er vilde med.

Jeg serverer den ofte, som den er, direkte fra fadet, men du kan også vælge at supplere med lidt ekstra grøntsager ved siden af. Uanset hvad, så er det en ret, der både er hyggelig, nem og fyldt med smag.

Tartelettærte – Høns i asparges med butterdejslåg - Nem tærte

Tartelettærte – Høns i asparges med butterdejslåg

Opskrift på den lækreste tartelettærte med høns i asparges og butterdejslåg.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Tarteletter, Tærte
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 500 g kyllingebryst, skåret i mindre tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1/2 dl aspargesvand
  • 205 g asparges i glas (drænet vægt) – skåret i skiver
  • 1 bdt friske grønne asparges, skåret i skiver
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 1 rulle butterdej
  • Salt og friskkværnet peber
  • Sammenpisket æg til pensling

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Smelt smørret på en pande eller i en gryde, og steg kyllingen hurtigt af. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Drys melet over, rør det godt sammen og hæld bouillonen ved. Rør til den er fri for klumper, og tilsæt derefter fløde og asparges vand.
  • Vend til sidst glas- og friske asparges i, varm det hurtigt igennem og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Hæld fyldet i et tærtefad.
  • Skær butterdejen i mindre firkanter og læg dem så de overlapper hinanden over tærtefyldet.
  • Pensl butterdejen med sammenpisket æg, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i cirka. 20-25 minutter.
  • Lad tærten hvile i 10-15 minutter inden den serveres.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Kan denne tærte laves på forhånd og sættes i køleskabet, og så i ovnen lidt før gæsterne kommer?

  2. Lotte Jensen

    Hej Dianna super lækker tærte, som jeg med stor begejstring serverede herhjemme. Lige et spørgsmål. Hvordan opvarmer man den bedst dagen efter?

    Vh Lotte

    • Hej Lotte

      Ej hvor dejligt at høre 🙂

      Jamen jeg plejer faktisk bare at smide den i ovnen ved et par hundrede grader og give den, til den er gennemvarm 🙂

      Kh Dianna

  3. Susanne

    5 stars
    Super lækkert og en fin måde at lave det på, når jeg normalt synes at tarteletterne fylder for meget, men heller ikke vil undværer butterdejen

  4. Hannah Holmberg

    5 stars
    Hej, den vil jeg lave i aften. Er der en praktisk grund til at det er små kvadrater af butterdej, eller er det bare for et syns skyld?

    • Hej Hannah

      Det er mest for udseendet 🙂 Lægger du dejen på i en helt flade, skal du blot huske at skære huller, så den kan komme af med dampen fra fyldet:)

      Kh Dianna

  5. Kristina

    Hejsa. Jeg har lige lavet to tærter og den ene skal først servers onsdag. Er det mon bedst at vente med at bage den til da?

    • Hej Kristina

      Beklager mit sene svar, håber du fandt ud af det.
      Jeg tænker du kan gøre begge dele, så det er egentlig hvad der passer bedst 🙂

      Kh Dianna

  6. Hej Dianna,
    Jeg gaar ud fra det er hvide Asparages vi taler om (fra glas)?

  7. 5 stars
    Denne tærte var et KÆMPE hit hos vores kræsne teenager, han spiste 3/4 selv Nem opskrift, smager virkelig lækkert (især med en frisk salat til). Kan virkelig anbefales. Tak for en super-god opskrift

  8. Helene Poulsen

    Jeg vil gerne lave tærten til julefrokost menu og servere en salat ved siden af. Hvilken salat ville du lave dertil??

    • Hej Helene

      Uhhh der er mange muligheder 🙂 En frisk rosenkålssalat med æbler eller lynstegt broccolini med hakkede mandler og senneps vinaigrette:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Lise Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)