Taco al pastor - Opskrift på lækre mexicanske tacos

Taco al Pastor med bløde majstortillas

Taco al Pastor
Opskrift på lækre mexicanske tacos med masse af smag, bløde majstortillas og lækkert tilbehør.
Opskriften på majstortillas giver ca. 16 stk.
Taco al pastor - Opskrift på lækre mexicanske tacos

Fantastisk lækker Taco al Pastor tilberedt på rotisseri og serveret i lækre hjemmelevede majstortillas.
Denne ret var vi nødt til at prøve efter at have set Taco Chronicles på Netflix, – det er jo en hel ny verden af mexicansk mad.
Vi har valgt at lave hjemmelavede majstortillas til denne omgang, det er ganske nemt og smager virkelig godt. Majstortillas har en tildens til at blive lidt hårde/sprøde under tilberedning, så læg dem ovenpå hinanden og dæk med staniol mens de stadig er varme, så vil dampen gøre dem lækre bløde.
Retten kan også serveres i lækre små hvedetortillas hvis man ikke har mod på hjemmelavede majstortillas, – for det kræver gerne et tortilla jern/tortilla presser, det gør i hvertfald det hele noget nemmere.

Taco al pastor - Opskrift på lækre mexicanske tacos

Taco al Pastor

Opskrift på lækre mexicanske tacos med masse af smag, bløde majstortillas og lækkert tilbehør.
Opskriften på majstortillas giver ca. 16 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.77 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mexicansk
Samlet tid: 5 timer 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2

    svinemørbrad

  • 2 tykke skiver

    frisk ananas

  • 2

    store løg, skåret i ringe

Marinade

  • 150 g

    frisk ananas

  • 1/2 dl

    æblecidereddike

  • 2

    røde chili, - uden kerner

  • 5 fed

    hvidløg

  • 1 spsk

    paprika

  • 1 1/2 tsk

    oregano

  • 1 1/2 tsk

    spidskommen

  • 1/4 tsk

    stødt nelliker

  • 2 tsk

    salt

  • 1 tsk

    peber

Salat

  • 4

    store tomater, skåret i grove tern

  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, grofthakket

  • 1

    rødløg, finthakket

  • 2

    forårsløg, fintsnittet

Dressing

  • 1 dl

    olie

  • 3 fed

    hvidløg

  • 2

    røde chilli, uden kerner

  • 150 g

    frisk ananas

  • 1/2 tsk

    oregano

  • 1/2 tsk

    spidskommen

  • 2 spsk

    æblecider eddike

  • 1/2 tsk

    stærk paprika

Majstortillas

  • 5 dl

    majsmel - Masa harina

  • 3 1/2 dl

    vand

  • 1 tsk

    salt

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden og blend det til en ensartet masse.
  • Skær kødet i 3 cm tykke skiver, og bank dem godt flade med en kødøkse eller lignende.
  • Vend dem i marinaden, og lad dem marinere på køl i 3 timer.
  • Sæt kødet på rotisseri, - start med en skive ananas, derefter kød og løg, og fortsæt herefter med en blanding af kød og løgring. Slut af med en skive kød og til sidst den anden ananasskive.
  • Steg den i ca. 1 1/2 time ved 140-150 grader. Bemærk at den svinder løbende, så man skal stramme grebene til løbende under tilberedning, så løg, kød og ananas sidder tæt sammen.
    *Tjek allerede efter 1 time om kødet er gennemstegt, så det ikke bliver tørt.

Dressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen, og blend til en ensartet masse i en minihakker eller lignende. Stil til siden til dine tacos skal serveres.

Majstortillas

  • Bland ingredienserne til dine tortillas og rør det godt sammen.
  • Ælt dejen på køkkenbordet i ca. 5 min. Hvis dejen falder fra hinanden skal den have lidt mere vand, - dyp hænderne i vand og ælt videre til dejen er smidig og har samlet sig.
  • Del dejen i kugler på ca. 35-40 gram og tril dem runde.
  • Placer kuglen mellem 2 stykker bagepapir der er klippet til så det passer i tortilla jernet, og mas kuglerne til tortillas. Kuglerne skal placeres ca. 3 cm fra bagkanten, da den vil blive mast fremad når du presser tortilla jernet sammen. Mas derefter forsigtigt, men helt i bund, uden at bruge kræfter.
  • Bag dine tortillas på en tør pande i ca 1 - 1 1/2 min. på hver side ved middel varme, og kom dem derefter i en lufttæt beholder, eller på en tallerken under staniol, - dampen vil gøre at de bliver lækre bløde.

Salat

  • Bland ingredienserne til salaten og stil til side til dine tacos skal serveres.
  • Tag kødet af rotisseriet og skær det i tynde skiver sammen med både løg stykkerne og ananas. Server det i en blød tortilla, top med salat og den lækre hjemmelavede dressing.
Taco al pastor - Opskrift på lækre mexicanske tacos
Taco al pastor – Opskrift på lækre mexicanske tacos
Taco al pastor - Opskrift på lækre mexicanske tacos
Taco al pastor – Opskrift på lækre mexicanske tacos
Taco al pastor tilberedt på Morsø - Opskrift på lækre mexicanske tacos
Taco al pastor under tilberedning på rotisseri.

Kommentarer

  1. Henriette

    Hvad er et tortilla jern?

    • Hej Henriette

      Det er sådan én du presser dine hjemmelavede tortillas i, – kan hedde både tortilla jern og tortilla presse 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Camilla

    Vi har fået al pastor flere gange i Mexico, og det er simpelthen den lækreste taco! Måske vi skulle gå i krig med at lave det selv, opskriften ser nem ud 🙂
    Man går dog altid med frygten om at blive skuffet, når man har fået det lokalt – kender du ikke det?
    Men virkelig lækker side og dine opskrifter er altid lette at gå til!

    • Hej Camilla

      Det smager nemlig bare vidunderligt 🙂
      Og jo, det kan du tro jeg kender, – og det er naturligvis også svært at ramme det autentiske man opnår i Mexico. Både ingrediens mæssigt fordi det kan være svært at opdrive herhjemme, men også bare alt omkring en, – det spiller også en stor rolle ;-)=
      Meeeen når det er sagt, så synes jeg altså denne er rigtig god, så håber du har lyst til at prøve den – og at du ikke bliver skuffet 😉

      Kh Dianna

  3. Meximma

    Hej Dianna

    Tænker du, man kan forberede kødet dagen før?

    • Hej Meximma

      Altså du kan godt marinere det dagen før, – hvis du steder det og genopvarmet det kan det måske blive til den tørre side.
      Så vil jeg anbefale at varme det på en pande med olie, så dette får noget fedtstof.

      Dbh Dianna

  4. Jeanet

    Hvor køber du Masa Harina? Har prøvet med almindeligt majsmel og det duede ikke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)