
Nem og simpel ret fra det italienske køkken, – gnocchi med brunet smør, salvie og hasselnødder.
De ganske få ingredienser gør det fantastisk sammen med de stegte gnocchi, – så meget smag og skøn volumen i hver enkelt mundfuld.
Gnocchi med salviesmør og hasselnødder kan serveres som en let forret, eller den kan serveres som til gehør til et stykke fisk, kylling, gris eller oksekød, – den passer til stort set alt.
Gnocchi kan du købe færdiglavet, på køl eller i vakuum på pastahyldene, – eller du kan lave den selv.

Stegt gnocchi med salvie, smør og hasselnødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g gnocchi
- 150 g smør
- 4 kviste salvie, bladene heraf – en god håndfuld
- 5 fed hvidløg, knust
- 1 håndfuld hasselnødder, grofthakket
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Evt. parmesan til servering
Sådan gør du
- Kog gnocchien som beskrevet på pakken, og dræn den derefter for væde.
- Varm olien på en pande ved god høj varme, og steg dine gnocchi til de er let gyldne, – ca. 5 minutter.Læg dem til side på en tallerken.
- På samme pande smeltes smørret, – tilsæt salvie og de knuste hvidløg, – og skru ned til middel varme. Lad det stege i 5 minutters tid, – det skal bruse godt omkring salvien og hvidløg, og smørret brune let.
- Tilsæt hasselnødderne, og steg videre i 5 minutter, – fortsat ved middel varme. Sørg for at smørret kun bruner let, ellers skru ned.
- Hæld dine gnocchi tilbage på panden, og vend det hele godt sammen.
- Krydr med salt og peber, frisk revet citronskal, – og server som en let forret, eller som tilbehør til et stykke kylling, fisk, gris eller bøf.Top evt. med revet parmesan.
