
Nem og lækker måltidssalat, – sund og mættende og med den lækreste cremede dilddressing på toppen. Salaten er derudover toppet med quinoa og knasende saltede mandler, – en skøn og super lækker kombination.
En måltidssalat der er rig på både proteiner, kostfibre og de sunde omega-3-fedtsyrer, – og klar på bare 15 min.
Server den alene eller med et friskbagt flute ved siden af.

Spidskålssalat med varmrøget laks, avocado og dilddressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Spidskålssalat
- 4 stykker varmrøget laks, – ca. 125 g. pr person
- 1 lille spidskål, fintsnittet
- 2 håndfulde feldsalat
- 2 avocadoer
- 1 dl quinoa
- 1 håndfuld saltede mandler
- Friskkværnet peber
Dilddressing
- 3 dl creme fraiche
- 1/2 dl god mayonnaise
- 1 bdt dild, finthakket
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk løgpulver (kan undlades)
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
- Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og finthakket dild sammen.
- Smag til med salt og peber og friskpresset citronsaft.
- Opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Spidskålssalat med varmrøget laks, avocado og dilddressing
- Kog quinoaen som beskrevet på posen og skyld den derefter i rindende koldt vand, – dræn i en sigte.
- Fordel spidskål og feldsalat i serverings skålen/skålene og top med quinoa og stykker af varmrøget laks. Jeg brækker gerne laksen i større stykker, men du kan også skære det ud med en kniv.
- Skær avocadoerne i skiver eller tern og fordel også disse over salaten.
- Drys med saltede mandler og fordel lidt dressing over salaterne. Server salaterne med ekstra dressing ved siden af.



Meget lækker og indbydende…dressingen var lige prikken over i’et – og så er det rart med fisk 😉
Hej Nils
Ej hvor er der dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det.
Rigtig dejlig dag 🙂
De bedste hilsner
Dianna