Spidskålssalat med varmrøget laks, avocado og dilddressing
Opskrift på lækker måltidssalat med varmrøget laks, avocado og dilddressing.
Ret Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Dansk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Spidskålssalat
4stykkervarmrøget laks, - ca. 125 g. pr person
1lille spidskål, fintsnittet
2håndfuldefeldsalat
2avocadoer
1dlquinoa
1håndfuldsaltede mandler
Friskkværnet peber
Dilddressing
3dlcreme fraiche
1/2dlgod mayonnaise
1bdtdild, finthakket
1tskdijonsennep
1/2tskløgpulver (kan undlades)
1/2citron, saften heraf
Salt og peber
Sådan gør du
Dilddressing
Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og finthakket dild sammen.
Smag til med salt og peber og friskpresset citronsaft.
Opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Spidskålssalat med varmrøget laks, avocado og dilddressing
Kog quinoaen som beskrevet på posen og skyld den derefter i rindende koldt vand, - dræn i en sigte.
Fordel spidskål og feldsalat i serverings skålen/skålene og top med quinoa og stykker af varmrøget laks. Jeg brækker gerne laksen i større stykker, men du kan også skære det ud med en kniv.
Skær avocadoerne i skiver eller tern og fordel også disse over salaten.
Drys med saltede mandler og fordel lidt dressing over salaterne. Server salaterne med ekstra dressing ved siden af.