
Lækre “messy” spejlæg toppet med fintsnittet kål, avocado, ærteskud og saltede mandler. En nemt, sundt og lækkert måltid der kan serveres både morgen, middag og aften.
Du kan toppe det med blandede grøntsager, – præcis hvad du måtte ligge inde med. Jeg har brugt savoykål, rød spidskål, ærteskud og avocado, – en vildt lækker kombination jeg altid vender tilbage til.
Jeg bruger gerne 2 små pander når jeg laver dette til min mand og jeg, – så æggene er færdige på samme tid. Har du ikke 2 små pander, og er du ligeglad med om æggene er runde, – ja, så kan du altså sagtens bruge 1 stor pande og dele æggene i 2 efter tilberedning.
Der er ingen saltede mandler på billedet, – dem glemte jeg da jeg skød billedet, så de kom først på bagefter 😉

Spejlæg med kål og avocado
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
æg
- 3 blade
savoykål (kan erstattes af andre former for kål)
- 1/4 rødt spidskål (kan erstattes af andre former for kål)
- 1 håndfuld
ærteskud
- 1
avocado
- 1 håndfuld
-
Salt og peber
-
Lidt olie
-
Evt. finthakket persille og chiliflager til toppen
Sådan gør du
- Varm lidt olie ved svag til middel varme på 2 små pander eller 1 stor. Slå æggene ud på panden/panderne og brug en gaffel til at mixe blommerne lidt rundt i hviderne.
- Tilbered æggene til de er let gyldne på begge sider.
- Snit i mellem tiden kålen fint, del avocadoen og skær den i skiver og hak mandlerne groft.
- Placer æggene på 2 tallerkener, top med fintsnittet kål, ærteskud og saltede mandler.
- Læg avocadoen ovenpå kålem, krydr med salt og peber og evt. finthakket persille og chiliflager.

