Solero is med mango og passionsfrugt – Nem is uden ismaskine

Solero is – Nem mango og passionsfrugt is uden ismaskine

Solero is - Nem mango og passionsfrugt is uden ismaskine
Opskrift på lækker cremet mango og passionsfrugt is - Solero is uden ismaskine.
Solero is med mango og passionsfrugt – Nem is uden ismaskine

Solero is med mango og passionsfrugt – nem og frisk is uden ismaskine.

Den her mango og passionsfrugt is smager seriøst af sol og sommer. Den er frisk, tropisk, cremet – og vigtigst af alt, så kræver den ingen ismaskine, så alle kan være med.

Isen laves på en base af kondenseret mælk og fløde, som giver den blødeste og mest lækre konsistens. Dertil blendet frossen mango, friske passionsfrugter, lime og et strejf af vanilje – en smagskombination, der minder om den klassiske Solero-is: sød, syrlig, frugtig og totalt forfriskende.

Jeg blander det meste af frugtfyldet direkte i iscremen, så du får en skøn tropisk smag hele vejen igennem. Men jeg gemmer også lidt og laver swirls af mango og passionsfrugt i selve isen – det giver små friske overraskelser undervejs, som virkelig løfter smagen.
OBS: De her frugtswirls kan godt krystallisere en lille smule i fryseren – så hvis du går efter en helt cremet is uden noget “knas”, kan du bare blande alt frugtfyldet i cremen i stedet. Begge dele fungerer fantastisk – det er bare smag og konsistens, du skal tage højde for.

Nem sommeris uden ismaskine og med masser af Solero-smag

Det, jeg elsker ved de her isopskrifter uden ismaskine, er hvor lette de er at lave – du skal ikke temperere, røre eller stå klar med dyrt udstyr. Bare rør cremen sammen, blend frugten, og hæld det hele i en beholder – så klarer fryseren resten.

Med kun få ingredienser – kondenseret mælk, fløde og frugt – får du en is, der er lige så cremet og lækker som noget fra isbaren. Kombinationen af mango, passionsfrugt og lime giver den klassiske Solero-vibe – frisk, sød, syrlig og tropisk.

Det her er en perfekt sommerdessert, du kan lave i god tid og have klar i fryseren – klar til at imponere både gæster og familie. Og så smager den altså bare af ferie, sol og kolde lækkerier på terrassen 

Solero is med mango og passionsfrugt – Nem is uden ismaskine

Solero is – Nem mango og passionsfrugt is uden ismaskine

Opskrift på lækker cremet mango og passionsfrugt is – Solero is uden ismaskine.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Hjemmelavet is, Is uden ismaskine
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 6 passionsfrugter
  • 400 g frossen mango
  • 1 lime, saften heraf
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 ds kondenseret mælk á ca. 400 g
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Skrab kødet ud af passionsfrugterne og blend det et lille minut. Sigt saften fra kernerne – og kasser disse.
  • Hæld de frosne mangotern i blenderen sammen med passionsfrugt saften og limesaft, og blend til du har en cremet is. Sæt den til side.
  • Pisk fløde, kondenseret mælk og vanilje til en cremet og luftig ismasse, og rør derefter mango og passionsfrugt blandingen heri.
    Du kan evt. gemme et par spiseskefulde og swirle i isen hvis du ønsker det.
  • Hæld iscremen i en form, swirl evt. lidt af frugtfyldet på toppen hvis du ønsker det – og sæt den på frys i minimum 4 timer. 
    Tag soleroisen ud af fryseren 10-15 minutter før den skal serveres.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 383 kcal
Protein (g) : 7g
Fedt (g) : 23g
Kulhydrat (g) : 41 g
Mættede fedtsyrer : 15 g
Sukkerarter : 40 g
Salt : 85 mg

Kommentarer

  1. Lækkert – jeg prøver også med jordbær:-)

    • Hej Tina

      Tusind tak:) Ja for det – jeg har faktisk en på hjemmesiden allerede hvor jordbærrene er kogt ind med vanilje. Super nem og lækker:)

      Kh Dianna

  2. Lisbeth

    Hej Doanna
    Jeg glæder mig til at prøve denne is, jeg er kæmpe fan af din is med jordbær. Dejligt at de kan laves uden ismaskine, og ikke skal røres i hver 1/2 time

  3. Hej.
    Jeg lavede den i går aftes og så har den været på frys natten over og det meste af dagen.
    Den smager dejligt, men synes dog at Den var ekstrem hård efter at havet været ude et godt stykke tid plus at den er meget fedtet i munden af fløden.
    Har jeg gjort noget forkert eller er den sådan.

    Vh Susan

    • Hej Susan

      Uhhh det kan jeg ikke svare på – min eneste tanke er, om den mon er pisket nok?
      For er den ikke pisket nok, og bliver “fluffy” nok i konsistensen inden frys, vil den blive mere tæt i konsistensen og sikkert også i flødesmagen.
      Prøv at piske den ekstra næste gang 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)