
Sundt, nemt og lækkert – en måltidssalat med masser af gode proteiner, sprøde grøntsager og en cremet dilddressing på toppen. Den er dejlig mættende og så tager den ingen tid at lave.
Jeg bruger gerne grov pasta til denne måltidssalat, – men brug hvad du foretrækker eller har liggende.
Personligt foretrækker jeg ikke salaten køleskabskold, – så laves den i forvejen, vil jeg anbefale lige at lade den stå ude i 10-15 min. – synes de enkelte smage kommer meget mere til sin rette hvis den ikke er iskold.

Pastasalat med tun, grønt og cremet dilddressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 3 ds tun, drænet for væde
- 3 æg, hårdkogt og pillet
- 2 avocadoer
- 1 romainesalat, crispsalat eller andet salat
- 1 agurk
- 1 lille rødløg
- 200 g tomater
- 250 g pasta
Dilddressing
- 3 dl creme fraiche
- 3 spsk god mayonnaise
- 1 bdt frisk dild, finthakket
- 3 cornichoner eller 1 syltet agurk, finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk løgpulver (kan undlades)
- Salt og peber
Instructions
Dilddressing
- Rør creme fraiche, mayonnaise, dild, syltede agurker og citronsaft sammen.
- Smag til med salt og peber og opbevar dressingen på køl til den skal serveres.
Salaten
- Kog pastaen som anvist på posen, og skyl den derefter i kold vand. Lad den dræne i en sigte.
- Skyl alle grøntsager grundigt og snit dem. Salaterne rives i store stykker, agurken halveres og skæres i skiver, avocado skæres i tern, halver tomaterne og snit løget i ringe.
- Del æggene i en æggedeler.
- Anret salaterne med en god håndfuld salat i bunden af hver skål, – og byg salaten op med pasta, agurker, tomater, avocado, tun og rødløg.
- Krydr med peber og top salaten med dilddressing.
