Rødvinsbraiserede svinekæber - Svinekæber med rødvin, bacon og svampe

Rødvinsbraiserede svinekæber

Rødvinsbraiserede svinekæber
Opskrift på braiserede svinekæber med rødvin, bacon og svampe.
Rødvinsbraiserede svinekæber - Svinekæber med rødvin, bacon og svampe

Nyd en nem og lækker opskrift på braiserede svinekæber i rødvin – tilsat bacon, svampe og urter.
Her får du en simregryde pakket med dejlig smag. Kæberne er smør møre efter at have simre i +3 timer, og saucen er intens, kraftig og glace, og samtidig med en blød og rund finish.
Rødvins braiserede svinekæber passer til alle årstider, og især i vinterhalvåret varmer den krop og sjæl med sin hjertevarme og fyldige smag. Server de møre kæber til en klassisk kartoffelmos, rodfrugter, ris eller lignende.
Saucen fra svinekæberne er intet mindre end fantastisk – den er fyldig og varm, og nærmest glacet. En intens sauce, med masser af smag – jeg elsker det.

Kæber af gris
Svinekæber, eller grisekæber, er et fantastisk stykke kød – og nok noget af det jeg elsker aller mest, når der skal laves simregryder. Retterne passer sig selv langt hen af vejen, og smagen som kæberne giver til saucen er sindsygt lækker.
Jeg prøvede for nylig kæber af ibirico gris, det var vanvittig lækkert – allerede da jeg brunede dem af, duftede det helt eventyrligt. En varm anbefaling, hvis man kommer i nærheden af sådan nogle lækkerier.

Prøv også mine andre opskrifter med svinekæber – klik her.

Rødvinsbraiserede svinekæber - Svinekæber med rødvin, bacon og svampe

Rødvinsbraiserede svinekæber

Opskrift på braiserede svinekæber med rødvin, bacon og svampe.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Grisekæber, Svinekæber
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g svinekæber, – beregn 2 stk pr person
  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 300 g champignon, skåret i kvarte
  • 250 g skalotteløg, halveret
  • 4 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 50 g smør
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl rødvin
  • 5-7 kviste urter – rosmarin, timian eller lignende
  • 7 dl oksebouillon
  • 3 store gulerødder, skåret i skiver
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rens svinekæberne fri for urenheder og sener. 
    *Lad gerne den store hinde på den ene side af svinekæberne sidde. På den måde holder de formen flottere. Hinden forsvinder under tilberedningen.
  • Varm en gryde op, og brun svinekæberne af i en god sjat olie. Brun dem på begge sider, og krydr med salt og friskkværnet peber.
    Læg svinekæberne til side.
  • Steg baconen gylden, i samme gryde – og tilsæt derefter svampene, og steg dem med i 4-5 minutter.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg det til løgene er klare, og læg smørret ved og lad det smelte.
  • Rør tomatkoncentrat i, og varm det igennem ej øjeblik, og drys derefter melet over.
  • Rør det sammen og læg svinekæberne tilbage i gryden, hæld rødvinen over, og lad den koge ind i ca. 5. minutter.
    Rør undervejs.
  • Læg urtebuketten i gryden, og hæld bouillonen over. Læg låg på, og lad svinekæberne simre ved svag varme, under låg, i ca. 2 1/2-3 timer.
    Rør i retten et par gange undervejs.
  • Tag låget af, hæld gulerødderne ved, og lad kæberne simre videre i ca. 20-30 minutter, så saucen tykner.
    Du kan imens tilberede din kartoffelmos, ris eller hvad du ønsker at servere til svinekæberne.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og rør til sidst persille i retten – lige inden servering.

Kommentarer

  1. Hej

    Er i gang med denne opskrift – lyder mega lækkert
    Hvor meget mel putter du i ?

  2. Hejsa Dianna. Retten står og simrer, og huset dufter.

    Jeg manglede angivelse af mål på melet, men sjussede mig frem. Og du skriver ikke hvornår gulerødderne skal i, men de røg i med løgene.
    Tak for endnu en lækker opskrift. Du er absolut blevet min GoTo, når jeg skal finde gode opskrifter.

    • Hej Lena

      Tusind tak for din søde besked 🙂
      Ej det kan jeg da godt se, – det er rettet i opskriften nu. Tak fordi du skriver det 🙂

      Kh Dianna

  3. Birgitte Vestergaard Pedersen

    Hvilken slags rødvin bruger du ?ser mega lækkert ud

    • Hej Birgitte

      Tusind tak 🙂
      Jeg bruger egentlig bare det jeg har ved hånden 🙂

      Kh Dianna

      • Tommy Pedersen

        4 stars
        7 dl bouillon ?
        Er det ikke i overkanten, gør gryden lidt for tynd synes jeg …
        Mvh, Tommy

        • Hej Tommy

          Uhhh det synes jeg bestemt ikke den bliver for mig, her funderer det helt perfekt 🙂
          Tag evt. låget af de sidste 30 minutter, så den kan koge mere ind 🙂

          Kh Dianna

          • Hej 🙂

            Hvordan laves urtebuketten?

          • Hej Christa

            Du skal egentlig bare binde urterne sammen med en snor og så lægge den i gryden – så er den nem at fjerne når maden skal serveres 🙂

            Kh Dianna

  4. Kan man mon starte om morgenen så den kommer til at stå længere? Eller vil det være dumt?

    • Hej Line

      Jeg har ikke prøvet at lade dem braisere i mere end 4 1/2 time – men hvis det er fordi du ikke kan nå at få dem tilberedt efter arbejde, så ville jeg bare hoppe ud i det.
      Ultra svag varme, og sørg for de ikke koger tør – det tror jeg ikke kan gå helt galt 🙂

      Kh Dianna

  5. Skal buketten af timian op inden servering, eller skal det bindes op og serveres med?

    • Hej Trine

      Buketten plejer jeg at tage op – eller dvs. jeg plejer oftest at anrette i køkkenet og servere retten.
      Men hælder du den i en skål eller andet, så synes jeg du skal fjerne buketten:)

      Kh Dianna

  6. Stephanie

    Hej Dianna.
    Kan man lave det i en stegeso, og i såfald hvordan?
    Hilsen Stephanie

  7. Erik poulsen

    Hej dianna
    Hvor lang tid bruger du på at skrælle kartofler. Og skærer du dig nogen gange fingrene

    • Hej Erik

      Det kommer an på størrelsen på kartoflerne – og mængden naturligvis 🙂
      Og nej, jeg skærer mig heldigvis yderst sjældent 🙂

      Dbh Dianna

  8. Skal sovsen ikke jævnes lidt ?

    • Hej Anni

      Der er en smule hvedemel i saucen, som gør at den tykner 🙂
      Men synes du den er for tynd, kan du sagtens bruge lidt maizena 🙂

      Kh Dianna

  9. Liselotte

    5 stars
    Fantastisk ret.

  10. Lotte Holm

    Hej Dianna!
    Ville denne ret mon kunne fryses ned efter tilberedning?

    Mvh.
    Lotte

  11. Peer Bergmann

    5 stars
    Virkelig lækkert. Jeg smed en pose tørret skovsvampe i stedet for oksefond, kan også anbefales.
    Peer

4.95 from 17 votes (14 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)