Opskrift på braiserede svinekæber med rødvin, bacon og svampe.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Grisekæber, Svinekæber
Samlet tid 4 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
800gsvinekæber, - beregn 2 stk pr person
150gbacon, skåret i tern
300gchampignon, skåret i kvarte
250gskalotteløg, halveret
4fedhvidløg, skåret i skiver
50gsmør
2spsktomatkoncentrat
2spskhvedemel
4dlrødvin
5-7kvisteurter - rosmarin, timian eller lignende
7dloksebouillon
3store gulerødder, skåret i skiver
1håndfuldpersille, finthakket
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Rens svinekæberne fri for urenheder og sener. *Lad gerne den store hinde på den ene side af svinekæberne sidde. På den måde holder de formen flottere. Hinden forsvinder under tilberedningen.
Varm en gryde op, og brun svinekæberne af i en god sjat olie. Brun dem på begge sider, og krydr med salt og friskkværnet peber.Læg svinekæberne til side.
Steg baconen gylden, i samme gryde - og tilsæt derefter svampene, og steg dem med i 4-5 minutter.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg det til løgene er klare, og læg smørret ved og lad det smelte.
Rør tomatkoncentrat i, og varm det igennem ej øjeblik, og drys derefter melet over.
Rør det sammen og læg svinekæberne tilbage i gryden, hæld rødvinen over, og lad den koge ind i ca. 5. minutter.Rør undervejs.
Læg urtebuketten i gryden, og hæld bouillonen over. Læg låg på, og lad svinekæberne simre ved svag varme, under låg, i ca. 2 1/2-3 timer.Rør i retten et par gange undervejs.
Tag låget af, hæld gulerødderne ved, og lad kæberne simre videre i ca. 20-30 minutter, så saucen tykner.Du kan imens tilberede din kartoffelmos, ris eller hvad du ønsker at servere til svinekæberne.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og rør til sidst persille i retten - lige inden servering.