
Risengrød lavet i Thermomix, – nemt og møg lækker.
Vores piger elsker risengrød, – de kunne faktisk spise det flere gange om ugen hvis de fik lov. Så herhjemme er det bestemt ikke kun i julemånederne der står risengrød på bordet, det gør der året rundt.
Jeg laver altid risengrød på vores Thermomix, – det er super nemt og den brænder aldrig på.

Risengrød lavet på Thermomix
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Equipment
- Thermomix
Video af opskriften
Ingredienser
- 220 g
grødris
- 1 liter
sødmælk
- 1 1/2 - 3 dl vand (kommer an på risene - start med 1 1/2 dl)
- Salt
-
Kanelsukker og smør klat
Instructions
- Hæld ris og vand ( 1 1/2 dl) i din Thermomix, skru op til 95 grader, styrke 1 - omvendt rotation og kog i 4 min. ud låg.
- Hæld sødmælken over, skru ned til 90 grader og kog risengrøden videre i ca. 35 min., - styrke 1 - omvendt rotation, uden låg. Smag på risene om de er møre, og giv dem ellers lidt længere. Juster konsistensen med mere vand hvis der er behov for det.
- Smag til med salt og rør det godt ind i grøden.
- Lad risengrøden hvile i 4-5 minutter inden den serveres, - så vil grøden tykne en smule, men stadig være blød og lækker.
- Server med kanelsukker og en god klat smør.

Har lige forsøgt mig med risengrøden på en thermomixer TM6.
Risene er bløde men den er ekstrem tynd
Hejsa
Det lyder næsten som om du har fået fat i de samme ris som jeg brugte i forrige uge da jeg lavede det. Der var grøden også meget tyndere end normalt, selvom risene var bløde. Jeg kogte den blot 10 minutter længere, så var den som den skulle være:)
Men jeg har lavet denne opskrift måske 100 gange, og den fubgerer hver gang, lige undtagen med de ris jeg brugte den dag.
Håber du fik kogte den lidt længere, så fe var til at spise:)
Dbh Dianna