Vores piger elsker risengrød, – de kunne faktisk spise det flere gange om ugen hvis de fik lov. Så herhjemme er det bestemt ikke kun i julemånederne der står risengrød på bordet, det gør der året rundt.
Jeg laver altid risengrød på vores Thermomix, – det er super nemt og den brænder aldrig på. Har man ikke en Thermomix laver man den selvfølgelig bare i en gryde, – fremgangsmåden er den samme, husk blot at røre flere gange undervejs, så ikke den brænder på.
Risengrød lavet på Thermomixer
Nem opskrift på risengrød lavet på Thermomixer
Ingredienser
- 240 g grødris
- 1 liter sødmælk
- 2 dl vand
- 1 godt nip salt
- Kanelsukker og smør klat
Fremgangsmåde
Hæld ris og vand i din Thermomix, start den i 5 min. ved 90 grader, styrke 1 - omvendt rotation.
Hæld sødmælken ved, fortsæt i 30 min. ved 90 grader, styrke 1 - omvendt rotation.
Smag til om risene er møre og tilsæt evt. lidt mere vand hvis risengrøden skal være mere lind.
Smag til med salt og lad risengrøden hvile et par minutter inde den serveres med kanelsukker og smørklat.
Server med kanelsukker og en god klat smør.
