Risengrød - Opskrift på risengrød på Thermomix eller i gryde

Risengrød i Thermomix

Risengrød lavet på Thermomix
Nem opskrift på risengrød lavet på Thermomix.
Denne opskrift er lavet som dessert til 4 personer. Skal risengrøden serveres som hovedmåltid skal du i hvertfald lave 1/2 portion ekstra. Laver du dobbelt, kan resterne serveres som klatkager dagen efter.
Risengrød - Opskrift på risengrød på Thermomix eller i gryde

Risengrød lavet i Thermomix, – nemt og møg lækker.
Vores piger elsker risengrød, – de kunne faktisk spise det flere gange om ugen hvis de fik lov. Så herhjemme er det bestemt ikke kun i julemånederne der står risengrød på bordet, det gør der året rundt.
Jeg laver altid risengrød på vores Thermomix, – det er super nemt og den brænder aldrig på.

Risengrød - Opskrift på risengrød på Thermomix eller i gryde

Risengrød lavet på Thermomix

Nem opskrift på risengrød lavet på Thermomix.
Denne opskrift er lavet som dessert til 4 personer. Skal risengrøden serveres som hovedmåltid skal du i hvertfald lave 1/2 portion ekstra. Laver du dobbelt, kan resterne serveres som klatkager dagen efter.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.84 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 Personer

Equipment

  • Thermomix

Video af opskriften

Ingredienser

  • 220 g

    grødris

  • 1 liter

    sødmælk

  • 1 1/2 - 3 dl vand (kommer an på risene - start med 1 1/2 dl)
  • Salt
  • Kanelsukker og smør klat

Sådan gør du

  • Hæld ris og vand ( 1 1/2 dl) i din Thermomix, skru op til 95 grader, styrke 1 - omvendt rotation og kog i 4 min. ud låg.
  • Hæld sødmælken over, skru ned til 90 grader og kog risengrøden videre i ca. 35 min., - styrke 1 - omvendt rotation, uden låg. Smag på risene om de er møre, og giv dem ellers lidt længere. Juster konsistensen med mere vand hvis der er behov for det.
  • Smag til med salt og rør det godt ind i grøden.
  • Lad risengrøden hvile i 4-5 minutter inden den serveres, - så vil grøden tykne en smule, men stadig være blød og lækker.
  • Server med kanelsukker og en god klat smør.
Risengrød - Opskrift på risengrød på Thermomix eller i gryde
Risengrød – Opskrift på risengrød på Thermomix eller i gryde

Kommentarer

  1. Far laver maden

    Har lige forsøgt mig med risengrøden på en thermomixer TM6.

    Risene er bløde men den er ekstrem tynd

    • Hejsa

      Det lyder næsten som om du har fået fat i de samme ris som jeg brugte i forrige uge da jeg lavede det. Der var grøden også meget tyndere end normalt, selvom risene var bløde. Jeg kogte den blot 10 minutter længere, så var den som den skulle være:)
      Men jeg har lavet denne opskrift måske 100 gange, og den fubgerer hver gang, lige undtagen med de ris jeg brugte den dag.

      Håber du fik kogte den lidt længere, så fe var til at spise:)

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)