
Wow, bare wow, – det er det bedste ord der beskriver den her vanvittig lækre pastaret.
Raviolien er fyldt med en god blanding af spinat og ricotta, og inde i midten gemmer sig en smuk blød æggeblomme, – det bliver ikke meget bedre.
På toppen finder du en skøn salvie smør, chunky skriver bacon, ristede pinjekerner og selvfølgelig fintrevet parmesan. Det er seriøst en vinder den her.

Kæmpe ravioli med spinat, ricotta og salviesmør
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pastadej
- 300 g
Tipo 00 hvedemel
- 3
æg
- Et nip salt
Fyld
- 600 g
frisk spinat, skyllet
- 250 g
ricotta
- 40 g
parmesan, fintrevet
-
Muskatnød, fintrevet
-
Lidt smør
-
Salt og peber
- 4
æggeblommer, helt og uden skader på
Sauce
- 60 g
klaret smør
-
Salvie
Derudover
- 100 g
bacon, i store chunky stykker
-
Pinjekerner, ristede på en tør pande
-
Peber
Sådan gør du
- Bland mel, æg og salt på køkkenbordet og ælt dejen ens og glat med hænderne, - det tager ca. 5-10 min. Læg derefter dejen til side mens du laver fyldet.
- Svits spinaten i en lille klat smør til den er faldet helt sammen.
- Læg den i en sigte og pres så meget væske ud af spinaten som muligt.
- Put spinaten i en skål og lad den køle helt af inden spinatfyldet røres sammen.
- Når spinaten er kold vendes den sammen med ricotta og parmesan, - smag derefter til med salt, peber og muskatnød. Hæld massen på en sprøjtepose.
- Rul pastaen ud på en pastamaskine til en tykkelse på 2 mm., og udstik cirkler på ca. 12 cm i diameter på et mel drysset bord.
- Sprøjt fyldet i en cirkel på pasta cirklen, så det passer med at der kan ligge en æggeblomme i midten.
- Placer forsigtigt æggeblommen i midten og luk pastaen til med endnu en cirkel ovenpå, put lidt vand på fingeren, på den måde klistrer pladerne sig sammen og lukker fyldet inde så ikke det flyder ud. Tryk evt. også pastaen forsigtigt sammen med en gaffel.
- Fortsæt til du har lavet alle 4.
- Steg bacon sprød på en pande og smelt i mellemtiden den klarede smør og tilføj salvie efter smag.
- Kog raviolien ved svag varme i rigeligt saltet vand, - ca. 5 min.
- Anret raviolien med salviesmør, sprød bacon, pinjekerner og parmesan på toppen.
Noter




Ser super lækkert ud. Hvor længe i forvejen kan man have lavet raviolierne?
Hej Lars
Tusind tak, – den smager virkelig dejligt.
Jeg skal vist snart lave den igen, så jeg lige kan få taget et nyt billede hvor man kan se den bløde blomme i midten 🙂
Og apropos den bløde blomme i midten, – netop pga. denne vil jeg ikke anbefale at lave den i alt for god tid, – da du resikerer blommen brister.
Men du kan godt lave dem en times tid før, drysse med et god lag mel, dække dem med film og sætte dem på køl.
Håber du har mod på at prøve dem 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Det ser super lækkert ud – kan man tilberede raviolierne i dampovn?
Hvis ja hvor lang tid tror du de skal have?
He Annette
Tusind tak, – den smager også bare så dejligt 🙂
Uha det har jeg ikke prøvet, så det tør jeg simpelthen ikke svare på.
Kh Dianna
Hej Dianna,
Kunne man måske har forberedt pastadejen dagen i forvejen?
Mange tak for rigtig fantastiske opskrifter og inspiration !
Pernille
Hej Pernille
Du kan sagtens lave pastadejen dagen i forvejen eller 2 dage før, og blot opbevare den i tætlukket film i køleskabet 🙂
Kh Dianna
Tips fra Antonio Patiella, er at man lige drysser lidt salt på æggeblommen inden man samler. Og at som dit fyld, at man skal kunne se ricottaen i spinaten, ellers er den for meget blandet❤️
Hej Lillian
Tusind tak for fif – det vil jeg prøve næste gang:)
Den er på min to-do, ds jeg gerne vil have lavet en video og nyt billede 🙂
Kh Dianna