
Skøn og lækker pesto lavet på forårets lækre sunde ramsløg. Det er med at nyde den lækre urt fra skovens bund, – den er super sund og fyld med den lækreste milde hvidløgssmag.
Vi graver løgene op fra skoven og planter dem i store krukker i haven, så kommer de år efter år, og de er altid lige ved hånden.
Jeg elsker ramsløg, og rydder nærmest skoven når sæsonen er der, – de smager skønt i alt, og denne ramsløgpesto er ingen undtagelse.

Ramsløgpesto
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 håndfulde
ramsløg
- 25 g pinjekerner - gerne tørristet
- 40 g
mandler
- 50 g
parmesan
- 3/4 dl
olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl ramsløgene grundigt og lad dem tørre helt på et viskestykke.
- Put ramsløg, pinjekerner, mandler og parmesan i en blender og tilsæt olien løbende. Blend pestoen til den har en lækker grov konsistens og olien er blendet godt ind i de andre ingredienser.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og opbevar pestoen på køl i en lufttæt beholder. Den holder fint i 4-5 dage og kan også fryses.

Kan man ikke forlænge levetiden med atamon ?
Hej Martin
Du kan i hvert fald skylle glasset med atamon (eller vodka), så sikrer du at det er helt sterilt 🙂
Jeg har ikke selv prøvet at tilsætte atamon til min pesto, – jeg plejer at fryse min pesto ned hvis jeg har rester – det fungerer fantastisk 🙂
Du kan med fordi toppe din pesto med olie når dne opbevares i glasset, ca. 1 cm over pestoen, – det skulle forlænge holdbarheden 🙂
Dbh Dianna
Tusind tak for at dele denne opskrift, det blir en helt fantastisk velsmagende Pesto.
Brugte kun mandler, ingen pinjekerner og den blev rigtig god alligevel, heldigvis.
Hejsa
Ej hvor dejligt at høre – det er jeg virkelig glad for:)
Kh Dianna
Vildt lækker pesto