
Fantastisk lækker pizza toppet med at det bedste fra et tapas bord, og en god balsamico som prikken over i’et.
Denne her pizza, wow altså – den smager eventyrlig godt. Kombinationen af det søde, fede, syrlige og salte er bare helt perfekt, og det er en variation der helt sikker vil blive fast på pizza menuen herhjemme.
Jeg bruger gerne en god prosciutto crudo eller serrano, er ikke så vild med parmaskinke på lige denne pizza.
Så lad dig ikke skræmme af det noget usædvanlige topping, det er en kæmpe vinder.

Pizza med serrano, gedeost og friske figner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
Topping
- 250 g
mascarpone
- 2
bøffel mozzarella, åbnet og drænet for væde
- 2
gederuller
- 2 pk
god lufttørret skinke, silkeskåret – ca. 16 skiver
- 4
friske figner
- 2 store håndfulde
ruccola
-
En god balsamico creme, – jeg bruger gerne den fra Hr. Skov
-
Friskkværnet peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Skær gederullerne i skiver på ca. 1/2 – 1 cm i tykkelsen.
- Skyl fignerne og skær dem i både.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Fordel klatter af mascarpone og mozzarella på bundene, og slut af med skiver af gedeost.
- Krydr med friskkværnet peber og bag pizzaerne i ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Lad pizzaerne hvile et øjeblik inden de toppes med lufttørret skinke, friske figner, ruccola og balsamico creme.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

