Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella

Pestosnurrer med ramsløg og mozzarella

Pestosnurrer med ramsløg og mozzarella
Opskrift på de lækreste pestosnurrer med hjemmelavet ramsløgpesto og mozzarella.
Denne portion giver 12-14 stk.
Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella

Lækre bløde og saftige snurrer med hjemmelavet ramsløgpesto og mozzarella. Er det ikke ramsløg sæson kan du prøve med denne lækre ruccolapesto, den smager fantastisk i disse snurrer. Du kan selvfølgelig også købe en færdiglavet pesto, hvis du mest er til det.

Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella

Pestosnurrer med ramsløg og mozzarella

Opskrift på de lækreste pestosnurrer med hjemmelavet ramsløgpesto og mozzarella.
Denne portion giver 12-14 stk.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød, Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 12 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Dejen

  • 25 g

    gær

  • 2 dl

    lunken danskvand (eller vand)

  • 1

    æg

  • 50 g

    blødt smør

  • 400 g

    hvedemel

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • Lidt olie

  • 1

    sammenpisket æg til pensling

Ramsløg pesto

  • 3 håndfulde

    ramsløg

  • 25 g

    pinjekerner, - gerne let brunede på en tør pande og afkølede

  • 40 g

    mandler

  • 50 g

    parmesan

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • Salt pg peber

Derudover

  • 100 g

    revet mozzarella

Sådan gør du

Ramsløg pesto

  • Skyld ramsløgene grundigt og lad dem dræne for væde i en sigte til de er helt tørre.
  • Put ramsløg, pinjekerner, mandler og parmesan i en blender og tilsæt olien løbende, - blend pestoen til den har en lækker grov konsistens og olien er blendet godt ind i de andre ingredienser.
  • Smag til med salt og peber, og opbevar pestoen på køl i en lufttæt beholder, - den kan holde i 4-5 dage.

Dejen

  • Opløs gæren i den lunkne danskvand og tilsæt æg og sukker, - rør det let sammen.
  • Tilsæt lidt hvedemel sammen med saltet, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, og tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
  • Tag dejen ud, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen i i et rektangel på ca. 1/2 cm i tykkelsen.
  • Smør hele fladen med pesto, helt ud til kanterne, og drys mozzarellaen over i et jævnt lag.
  • Fold dejen på midten, på den smalle led, så du ender op med et mere eller mindre kvadratisk stykke, - mas det let sammen.
  • Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
  • Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
  • Placer snurrerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, med enderne nedad. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
  • Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig oven, i ca. 12-14 min. Jeg bager altid én plade ad gangen i almindelig ovn, - du kan også bage 2 plader ad gangen ved varmluft 180 grader.
  • Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.
Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella
Pestosnurrer – Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella
Pestosnurrer - Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella
Pestosnurrer – Opskrift på lækre pestosnurrer med mozzarella

Kommentarer

  1. Victoria Lindhardt

    Jeg forstår ikke punkt 12: Rul strimlerne end ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.

    Kan du forklare det lidt mere i detaljer så jeg kan gøre dig kunsten efter?

    På forhånd mange tak og god dag 🙂

    De bedste hilsner

    Victoria

    • Hej Victoria
      Ja, den er lidt kringlet at forklare, men jeg kan prøve☺️

      Når strimlerne er skåret, ruller du dem (en ad gangen) på køkkenbordet, så de nærmest danner en “proptrækker krølle”. Det gøres ved at rulle hånden over hver strimmel i begge ender, og så gøre det modsat hinanden.
      Derefter tager du strimlen op i hånden, holder på den ene ende med tommelfingeren og de andre finder, og derefter snoer du dejen rundt om fingrene, og putter til sidst enden ned i midten
      Jeg kan godt se det lyder bøvlet, men det er super nemt når man lige har fundet fidusen Jeg laver en video næste gang jeg laver dem
      Ellers prøv at hoppe på YouTube og søg på “Bageworkshop på Northside”, – det er en super gennemgang af metoden Jeg folder min dej anderledes, men ellers er “snurrer” metoden den samme
      Rigtig god fornøjelse☀️

      Mange hilsner
      Dianna

  2. Kan man bruge alm vand istedet for danskvand?

Skriv et svar til Dianna Brinch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse