Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan – Opskrift

Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan

Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan
Opskrift på lækker pastasalat med bagte tomater- og aubergine, soltørrede tomater og parmesan.
Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan – Opskrift

Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan – Nem italiensk inspireret pastasalat med bagte grøntsager.

Her får du en virkelig skøn og smagfuld pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan. Den er super nem at lave, fyldt med lækre råvarer og passer perfekt både som en måltidssalat og som tilbehør til alt fra grill til et godt stykke kød eller fisk.

Basen er de sødmefulde tomater og auberginer, der bages i ovnen, til de er møre og fyldt med smag. Imens koger du pasta, optør ærter og klargør de øvrige ingredienser.
Når grøntsagerne har kølet lidt af, samles salaten ved at vende pastaen med bagte tomater, aubergine, ærter, blandet salat, soltørrede tomater, friskrevet parmesan, hakket hvidløg, persille og lidt af olien fra de soltørrede tomater.

Resultatet er en fyldig pastasalat, der ikke engang behøver en dressing – olien fra de soltørrede tomater binder det hele perfekt sammen. Og så er den nem at lave. Det eneste, der tager tid, er at bage grøntsagerne, men de passer de jo sig selv i ovnen.

Opskriften rækker til 4-6 personer alt efter, om den serveres som tilbehør eller som selvstændig måltidssalat – måske med lidt grillet kylling eller fisk på siden.

Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan – Opskrift

Pastasalat med bagte tomater, aubergine og parmesan

Opskrift på lækker pastasalat med bagte tomater- og aubergine, soltørrede tomater og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Aubergine pasta, Bagte tomater, Hurtig pastasalat
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Ingredienser

  • 1 aubergine, skåret i tern
  • 300 g cherrytomater, halveret
  • 250 g pasta – tørvægt
  • 150 g ærter, optøet
  • 2 håndfulde blandet salat
  • 70 g soltørrede tomater, skåret i tern
  • 30 g parmesan, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • 1/2 dl olie fra de soltørrede tomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie til bagning af grøntsager

Sådan gør du

  • Fordel aubergine og tomaterne på en bageplade. Vend det med lidt olie, krydr med salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25-30 minutter.
    Lad det køle let af.
  • Kog imens pastaen som beskrevet på posen, og skyl derefter i rigeligt koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
  • Hæld pasta, grøntsager, soltørrede tomater og olien herfra – hvidløg, persille og parmesan i en stor skål, og vend det hele godt sammen.
  • Smag salaten med salt og friskkværnet peber, og servér.
    Salaten kan forberedes og opbevares et par timer på køl.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 493 kcal
Protein (g) : 17g
Fedt (g) : 16g
Kulhydrat (g) : 73 g
Mættede fedtsyrer : 2 g
Sukkerarter : 16 g
Salt : 161 mg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)