Smør møre braiserede svinekæber serveret med pappardelle, fløde og stegte kantareller – et drys knuste flæskesvær og purløg.
Wow, – denne her ret serverede min mand for mig, og jeg kan godt love for, at jeg kunne høre englene synge for første mundfuld. Ikke nok med at den er ustyrlig smuk, og det er altså svært at gøre brunt mad smukt, så smagte den også helt fantastisk.
De braiserede svinekæber er ultra møre og saftige, retten er virkelig nem at lave, – og den er simplethen pakke med god smag. Cremet, mild og lækker.
Jeg er vild med braiserede svinekæber, – det er et stykke kød der er super nemt at tilberede og som bare bliver hamrende lækkert.
Denne her kombi med pasta, fløde og kantareller var helt vidunderlig, så selvfølgelig skal min mands ret være “gæste indlæg” på bloggen 🙂
Se også denne lækre ret med burrata som han lavede til mig en dag, – og denne oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace.
Pasta med hvidvins braiserede svinekæber, fløde og kantareller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Svinekæber
- 800 g svinekæber, beregn 2 stk pr person
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 1/2 l kyllinge bouillon,- 2 terninger
- 3 dl tør hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 2 stilke roamarin
- 3 stilke timian
- Salt og peber
- Lidt olie
- Evt. kulør
Derudover
- 4-500 g pasta
- 200 g kantareller
- 1 håndfuld flæskesvær, grofthakket – prøv denne opskrift
- Olie
- Finthakket purløg
- Evt. lavendelblomster
Sådan gør du
- Rens svinekæberne fri for urenheder og sener. *Lad gerne den store hinde på den ene side af svinekæberne sidde. På den måde holder de en flottere form, – og hinden forsvinder under tilberedningen.
- Rens grøntsagerne, og skær derefter gulerødder og løg i store stykker, knus hvidløgne og bind krydderurterne i en buket.
- Varm en god sjat olie i en gryde, og brun svinekæberne godt af, – krydr med salt og peber.
- Hæld gulerødder, løg og hvidløg ved og steg med et par minutter.
- Tilsæt buketten med krydderurter, hæld hvidvinen over, – og lade den koget ind i 10 minutters tid.
- Hæld bouillonen over og lad svinekæberne simre ved svag til middel varme i 2 1/2-3 timer, – alt efter størrelse. *Lad dem gerne stå uden låg, så bouillonen samtidig reduceres godt.
- Når svinekæberne er møre, lægges de til side på en tallerken.
- Sigt bouillonen fra igennem en finmasket sigte, og hæld den i en lille kasserolle.*Gem den store gryde til at stege kantarellerne af i.
- Tilsæt piskefløden, og lad saucen simre og tykne mens resten af retten tilberedes.*Smag til med salt og peber, – og juster evt. farven med kulør.
- Tilbered pastaen al dente som beskrevet på pakken, og rist imens kantarellerne af i en smule olie, ved god høj varme. Læg dem til side på lidt køkkenrulle.
- Læg svinekæberne tilbage i gryden hvor kantarellerne netop er stegt, og hæld halvdelen af saucen over, – vend det godt sammen.
- Dræn pastaen for væde, hæld resten af saucen over, sammen med halvdelen af kantarellerne, og vend det godt sammen.
- Anret pastaen på 4 tallerkener, læg 2 svinekæber ved hver og top med de sidste ristede kantareller.
- Hæld et par små skefulde sauce over svinekæberne, og drys med hakkede flæskesværk, finthakket purløg og evt. blomsterne fra et par lavendler – de giver en vanvittig smuk farve til retten.*Saucen der er tilbage i gryden fra svinekæberne, kan du med fordel lige give en tur med stavblenderen, – så vil den skumme op, som du ser det på billedet.
- Krydr med friskkværnet peber og server straks.
Ser lækkert ud og det vil jeg prøve at lave i aften. Men jeg tænker ikke at kantarellerne skal blive liggende på lidt køkkenrulle?
Hej Jesper
Tusind tak:)
Og nej, du har helt ret – de skal naturligvis ikke blive liggende på køkkenrullen:)
Jeg vil anbefale af vende halvdelen i saucen, og toppe retten med den anden halvdel:)
Dbh Dianna
Hej dianna,
Det ser lækkert ud!
Kan man bruge de tørrede kantareller?
Hej Tina
Det kan du sagtens gøre, – du opbløder dem blot som beskrevet på pakken, kasserer vandet osv 🙂
Kh Dianna
Kan man lave det dagen før?
Og tak for rigtig gode opskrifter
Hej Trine
Det tænker jeg sagtens du kan gøre, – og så bare varme den forsigtigt op 🙂
Kh Dianna
Så vidunderlig smagfuld og mør ret…vi laver den sgu igen i morgen
Tak for altid spændende og lækre opskrifter ❤️
Hej Rikke
Ej det er jeg bare så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Den skal prøves af :).
Hvilken salat vil du anbefale at lave til?
Hej Solvej
Dejligt at høre:)
Jeg tænker en salat med rucola – det vil gå godt med pastaen:)
Prøv den jeg har med rucola, tomater, parmesan og balsamico:)
Kh Dianna
Kan andre svampe bruges og hvad vil du anbefale ?
Hej Karina
Du kan bruge præcis de svampe du foretrækker.
Jeg har selv prøvet med forskellige svampe mix (det er virkelig godt), brunesvampe osv. – det fungerer fint 🙂
Kh Dianna
Hej,
Kan jeg bruge tørrede Karl Johan i stedet for kantareller?
Mvh
Anette
hvis man nu ikke er til svampe, kan du så anbefale noget andet at erstatte dem med? 🙂
Hej Tine
Du kan sagtens undlade svampene. I stedet for kan du f.eks. smørstege nogle porre og f.eks. lidt squash som du kan vende med pastaen og saucen til sidst. Det vil også være super lækkert.
Kh Dianna
Hvilken type hvidvin bruger du?
Hej Tanja
Jeg bruger altid en chardonnay, da det er hvad vi altid har i huset 🙂
Kh Dianna
Fantastisk opskrift! ALLE i familien elskede retten – selv de mindste og mest kritiske 😉
Hej Sophia
Ej hvor er det godt at høre altså, tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna