Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace - Opskrift på stegt oksemørbrad

Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace

Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace
Opskrift på saftig oksemørbrad serveret med variation af løg og rødvinsglace.
Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace - Opskrift på stegt oksemørbrad

Smør mør og saftig oksemørbrad serveret med variation af løg og rødvinsglace, – sikken en mundfuld. Endnu engang har min søde mand været “gæste-kok” på bloggen, – for denne her lækre tallerken serverede han for mig i weekenden, og den må altså bare foreviges.
Oksemørbraden er stegt til perfektion, hvis du spørger mig – lige som jeg elsker den. Jes lavede maden i Strandhuset, så mørbraden blev tilberedt i et foliefad i grillen, – selvfølgelig pakket med knuste hvidløg, rosmarin og lidt olie. Serveret med variation af løg, – bagte, stegte og syltede og en rødvinsglace, så behøver man altså ikke andet 🙂
Du kan naturligvis servere en kartoffel til efter eget valg, eller nogle bagte grøntsager.

Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace - Opskrift på stegt oksemørbrad

Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace

Opskrift på saftig oksemørbrad serveret med variation af løg og rødvinsglace.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.68 fra 31 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Rødvinsglace

  • 1 fl god rødvin
  • 1 l oksebouillon
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 kvist rosmarin
  • 3 spsk mørk balsamico
  • 2 spsk sherry eddike
  • 50 g koldt smør
  • Olie – Brug en mængde så løgene ikke brænder på
  • Friskkværnet peber og evt. salt
  • Evt. sukker

Oksemørbrad

  • 1 oksemørbrad – ca. 1 kg
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 2 kviste rosmarin
  • Olie til bruning
  • Salt og peber

Variation af løg

Sådan gør du

Rødvinsglace

  • Varm olien i en gryde og svits løgene ved middel varme til de bruner let.
  • Tilsæt hvidløg og rosmarin og varm med et par minutter.
  • Krydr med rigeligt friskkværnet peber, tilsæt eddikerne, og lad det varme godt igennem til det tykner.
  • Hæld rødvinen over og lad den reducere ved god høj varme i ca. 10. minutter.
  • Hæld boullion over og lad nu saucen reducere ved middel varme til ca. 1/3, – det tager + 1/2 time, alt efter hvor højt blusset står.
  • Hæld saucen gennem en sigte og varm den godt igennem i gryden i ca. 10 minutter inden den monteres med smør.
    Pisk smørret i, en klump. ad gangen.
    Laves saucen på forhånd sættes den blot på køl, og varmes op og monteres med smør inden servering. Ellers lader du blot saucen stå ved svag varme til den skal serveres. Inden servering skurs op for blusset, og saucen monteres med smør.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber – og evt. en smule sukker.

Oksemørbrad og løgene

  • Rens kødet fri for sener og urenheder.
  • Varm olien op på en pande ved høj varme, og brun mørbraden af på alle sider sammen med stilke af krydderurter og knuste hvidløg, – krydr med salt og peber.
  • Halver i mellemtiden de hvide løg, og læg dem i et ovnfast fad der er smurt med lidt olie og drysset med lidt salt og peber, – læg dem med skærefladen nedad.
  • Læg oksemørbraden i samme ovnfast fad sammen det hvidløg og rosmarin, – stik et stege termometer i den (på det tykkeste stykke), og steg den i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i ca. 20 minutter, alt efter tykkelse.
  • Når oksemørbraden når en kernetemperatur på ca. 55 grader tages den ud af ovnen, og trækker færdigt på et spækbræt. Ved denne temperatur vil den være flot rød.
    Ønskes mørbraden mere tilberedt/rosa, skal den stå i ovnen til den har en kerne temperatur på ca. 57 grader – og derefter trække færdigt på spækbrættet.
  • Imens oksemørbraden trækker, steges perleløgene i en smule olie på en varm pande. De skal karamellisere på overfladen, – krydr med peber.
    Husk også at det nu er ved at være tid til at montere saucen med smør.
  • Skær oksemørbraden i skiver og læg dem på tallerkenerne.
  • Befri løgene fra skallerne og læg demved siden af kødet, og top med de stegte perleløg, syltede rødløg og syltede sennepsfrø.
  • Drys med frisk karse og fine stilke frisk timian, og krydr med friskkværnet peber.
Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace - Opskrift på stegt oksemørbrad
Oksemørbrad med variation af løg og rødvinsglace – Opskrift på stegt oksemørbrad


Kommentarer

  1. Freja Terkildsen

    Kan man lave glacen flere dage i forvejen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)