Cremet grønkålspasta – nem og lækker pastaret med parmesan og citron.
Knaldgrøn, cremet og fyldt med smag.
Cremet grønkålspasta er en ultra enkel pastaret, som både er nem at lave og ser fantastisk ud på tallerkenen. Perfekt på en travl hverdagsaften, hvor det stadig gerne må være lidt ekstra lækkert.
Mens pastaen koger, blancheres grønkålen hurtigt – ca. 6 minutter – så den stadig har lidt bid og bevarer den flotte farve. Samtidig steger du løg og hvidløg bløde og sødmefulde på panden. Det hele blendes med frisk basilikum, bouillon og parmesan, til du har den skønneste, glatte grønkålssauce.
Sauce og pasta samles på panden, hvor du smager til med citronsaft, salt og friskkværnet peber – og så er der serveret! En grøn og lækker pastaret med masser af smag og friskhed.
Server den som den er, eller tilsæt f.eks. stegt kylling, svinemørbrad, sprød bacon eller salsiccia for lidt ekstra fylde – det hele passer fantastisk til den cremede sauce.

Pasta med cremet grønkålssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 20 g pinjekerner
- 250 g pasta
- 150 g grønkål, uden stok
- 1 lille løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dl bouillon, kylling eller grønt
- 50 g parmesan, revet
- 1/2 citronsaft, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
- Sæt pastaen over, og kog den aldente, som beskrevet på posen.
- I en anden gryde koges grønkålen i let saltet vand i cirka 6 minutter. Tag det op med en hulske og hæld det i en blender
- Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg til løgene er klare, og hæld der derefter i blenderen sammen med ristede pinjekerner frisk basilikum, bouillon og parmesan. Blend til du har en ensartet saue.
- Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
- Vend pastaen med saucen på panden – du kan tage den direkte fra gryden, der må gerne hænge lidt pastavand ved.
- Server pastaen toppet med revet parmesan og godt med friskkværnet peber.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.





Hej Frans
Tak for din besked, – og din opsang.
Jeg tror desværre jeg ved hvor problemet ligger, – og det er ved kålen.
Bruges der “almindelig grønkål”, og ikke babyskud fra Nordic Harvest, – så er fremgangsmåden en anden, da kålen skal koges i stedet for på panden.
Alt dette har tidligere stået i min introtekst (hvilket nok også forklarer at andre ikke har oplevet samme problem), men var, af en eller anden årsag, desværre forsvundet.
Jeg beklager derfor den dårlige oplevelse du har haft med opskriften. Noten om kålen er tilbage på opskriften, – selvom jeg ved godt det er en ringe trøst.
Og by the way, – så smager det altså virkelig godt, – om man er fra 1800 tallet eller ej. Men selvfølgelig ikke, hvis man ikke er til “stuvning” 😉
Jeg håber, trods alt, – at du har lyst til at kigge forbi en af mine opskrifter igen en dag.
Dbh Dianna
– Tak for en sublim pasta ret igen igen, og det var så nemt og lækkert at gøre det en blød og rund ‘sauce’ selv med alm grønkål. <3
Hej Frederikke
Åhhh hvor gør det mig glad at høre, – tusind tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Jeg har lavet den med almindelig grønkål og brugte din fremgangsmåde. Det blev et virkeligt godt resultat. Jeg brugte dog ristede mandler i stedet for pinjekernerne. Det fungerer også fint
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Det lykkedes at lave retten med alm grønkål. Jeg havde ikke de store forventninger, men den blev god og meget mættende
Lavede grønkålcremen i en mini-makker. Det gik gnidningsfrit
Hej William
Det er jeg vildt glad for at høre, tusind tak for din feedback:)
Kh Dianna
Kan man godt tilberede “saucen” et par timer i forvejen ?
Hej Lisbet
Ja det tænker jeg godt du kan gøre – måske farven kan blive lidt mere “mat” ved opvarmning, men smagen burde ikke tage skade 🙂
Kh Dianna