Pasta med cremet grønkålssauce - Opskrift på pasta med grønkål

Pasta med cremet grønkålssauce

Pasta med cremet grønkålssauce - Opskrift på pasta med grønkål
Pasta med cremet grønkålssauce
Opskrift på nem, hurtig og virkelig lækker cremet grønkåls pasta - pasta vendt med en cremet grønkålssauce.
4.73 fra 22 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Cremet grønkålspasta – nem og lækker pastaret med parmesan og citron.

Knaldgrøn, cremet og fyldt med smag.
Cremet grønkålspasta er en ultra enkel pastaret, som både er nem at lave og ser fantastisk ud på tallerkenen. Perfekt på en travl hverdagsaften, hvor det stadig gerne må være lidt ekstra lækkert.

Mens pastaen koger, blancheres grønkålen hurtigt – ca. 6 minutter – så den stadig har lidt bid og bevarer den flotte farve. Samtidig steger du løg og hvidløg bløde og sødmefulde på panden. Det hele blendes med frisk basilikum, bouillon og parmesan, til du har den skønneste, glatte grønkålssauce.

Sauce og pasta samles på panden, hvor du smager til med citronsaft, salt og friskkværnet peber – og så er der serveret! En grøn og lækker pastaret med masser af smag og friskhed.

Server den som den er, eller tilsæt f.eks. stegt kylling, svinemørbrad, sprød bacon eller salsiccia for lidt ekstra fylde – det hele passer fantastisk til den cremede sauce.

Pasta med cremet grønkålssauce - Opskrift på pasta med grønkål

Pasta med cremet grønkålssauce

Opskrift på nem, hurtig og virkelig lækker cremet grønkåls pasta – pasta vendt med en cremet grønkålssauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 22 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Nøgleord: efterårs mad, grønkål, Vegetar pasta, Vegetarisk
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal2 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 20 g pinjekerner
  • 250 g pasta
  • 150 g grønkål, uden stok
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 50 g parmesan, revet
  • 1/2 citronsaft, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
  • Sæt pastaen over, og kog den aldente, som beskrevet på posen.
  • I en anden gryde koges grønkålen i let saltet vand i cirka 6 minutter. Tag det op med en hulske og hæld det i en blender
  • Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg til løgene er klare, og hæld der derefter i blenderen sammen med ristede pinjekerner frisk basilikum, bouillon og parmesan. Blend til du har en ensartet saue.
  • Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
  • Vend pastaen med saucen på panden – du kan tage den direkte fra gryden, der må gerne hænge lidt pastavand ved.
  • Server pastaen toppet med revet parmesan og godt med friskkværnet peber.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Hej Frans

    Tak for din besked, – og din opsang.

    
Jeg tror desværre jeg ved hvor problemet ligger, – og det er ved kålen.
    Bruges der “almindelig grønkål”, og ikke babyskud fra Nordic Harvest, – så er fremgangsmåden en anden, da kålen skal koges i stedet for på panden.

    Alt dette har tidligere stået i min introtekst (hvilket nok også forklarer at andre ikke har oplevet samme problem), men var, af en eller anden årsag, desværre forsvundet.



    Jeg beklager derfor den dårlige oplevelse du har haft med opskriften. Noten om kålen er tilbage på opskriften, – selvom jeg ved godt det er en ringe trøst.


    Og by the way, – så smager det altså virkelig godt, – om man er fra 1800 tallet eller ej. Men selvfølgelig ikke, hvis man ikke er til “stuvning” 😉

    Jeg håber, trods alt, – at du har lyst til at kigge forbi en af mine opskrifter igen en dag.

    Dbh Dianna

  2. Frederikke Rasmussen

    – Tak for en sublim pasta ret igen igen, og det var så nemt og lækkert at gøre det en blød og rund ‘sauce’ selv med alm grønkål. <3

  3. Anonym

    Jeg har lavet den med almindelig grønkål og brugte din fremgangsmåde. Det blev et virkeligt godt resultat. Jeg brugte dog ristede mandler i stedet for pinjekernerne. Det fungerer også fint

  4. William

    4 stars
    Det lykkedes at lave retten med alm grønkål. Jeg havde ikke de store forventninger, men den blev god og meget mættende
    Lavede grønkålcremen i en mini-makker. Det gik gnidningsfrit

  5. Mvh Lisbet

    Kan man godt tilberede “saucen” et par timer i forvejen ?

    • Hej Lisbet

      Ja det tænker jeg godt du kan gøre – måske farven kan blive lidt mere “mat” ved opvarmning, men smagen burde ikke tage skade 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Mvh Lisbet Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)