Opskrift på nem, hurtig og virkelig lækker pasta vendt med en cremet grønkålssauce.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 2personer
Ingredienser
250gpasta
2pkNordic Harvest baby grønkål*- eller 150 g grønkål uden stok *Læs intro
1håndfuldfrisk basilikum
1lille løg, finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
1dlbouillon, kylling eller grønt
50gparmesan, revet
20gpinjekerner
2spskcitronsaft
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Kog pastaen al dente som beskrevet på posen.
Rist pinjekernerne på en tør pande og læg dem til side.
Varm lidt olie op på samme pande og steg løg og hvidløg et par minutter.
Hæld basilikum og grønkålen over og lad det varme med til den falder sammen, – krydr med friskkværnet peber og en smule salt.*Bruger du "almindelig grønkål" og ikke den fra Nordic Harvest, - skal kålen koges. Læs intro :)
Hæld pandens indhold i en blender sammen med de ristede pinjekerner, varm bouillon og parmesan, - og blend til du har en blød og ensartet sauce.
Hæld saucen tilbage på panden, tænd blusset på middel varme og smag saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
Vend pastaen med saucen på panden, - du kan tage den direkte fra gryden, der må gerne hænge lidt pastavand ved.
Server pastaen toppet med revet parmesan og godt med friskkværnet peber.