
Nem og virkelig lækker pastaret med bacon, ærter, citron og hvidløg. Den kan tilberedes på under 30 min., og så smager den altså bare helt fantastisk.
Æggeblommerne giver den lækreste cremede konsistens til pastaretten.

Pasta med bacon og ærter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
spaghetti
- 250 g
bacon, skåret i tern
- 50 g parmesan, fintrevet
- 2 store håndfulde persille, finthakket
- 300 g
ærter, optøede
- 3-4 fed hvidløg
- 1 citron, saft og lidt revet skal heraf
- 4
æggeblommer
- 1 dl
kogevand fra pastaen
-
Lidt olie
- Salt og friskkværnet peber
-
Fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Varm lidt olie på en pande og steg baconen sprød. Er baconen meget fedtholdig underlader du blot olien.
- Tilsæt hvidløg, og lad det stå ved svag varme. Krydr med peber.*Er der meget baconfedt på panden kan du hælde lidt fra inden ovenstående tilsættes.
- Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og en smule citronskal, og stil det til side.
- Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. 3 minutter inden pastaen er færdig, hældes ærter og persille på panden, og det steges med ved middel varme.
- Hæld vandet fra pastaen, - gem 1-2 dl til at justere konsistensen med.
- Hæld pastaen over fyldet på panden og skru ned til svag varme.
- Tilsæt 1 dl kogevand, og vend det godt sammen, og rør derefter æggeblommer i og parmesan i.Vend det grundigt sammen til du har en lækker cremet pasta.
- Server med fintrevet parmesan, et drys persille og friskkværnet peber.

Så lækker med ærterne og citron passer så godt til bacon