Opskrift på nem og lækker pasta med bacon og ærter krydret med citron, hvidløg og persille.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
500g
spaghetti
250g
bacon, skåret i tern
50 gparmesan, fintrevet
2store håndfulde persille, finthakket
300g
ærter, optøede
3-4fedhvidløg
1citron, saft og lidt revet skal heraf
4
æggeblommer
1dl
kogevand fra pastaen
Lidt olie
Salt og friskkværnet peber
Fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
Varm lidt olie på en pande og steg baconen sprød. Er baconen meget fedtholdig underlader du blot olien.
Tilsæt hvidløg, og lad det stå ved svag varme. Krydr med peber.*Er der meget baconfedt på panden kan du hælde lidt fra inden ovenstående tilsættes.
Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og en smule citronskal, og stil det til side.
Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. 3 minutter inden pastaen er færdig, hældes ærter og persille på panden, og det steges med ved middel varme.
Hæld vandet fra pastaen, - gem 1-2 dl til at justere konsistensen med.
Hæld pastaen over fyldet på panden og skru ned til svag varme.
Tilsæt 1 dl kogevand, og vend det godt sammen, og rør derefter æggeblommer i og parmesan i.Vend det grundigt sammen til du har en lækker cremet pasta.
Server med fintrevet parmesan, et drys persille og friskkværnet peber.