Pasta Amatriciana - Nem italiensk klassiker med pancetta

Pasta Amatriciana 

Pasta Amatriciana 
Opskrift på den italienske klassiker, pasta amatriciana - en pasta med pancetta, tomat og parmesan.
Pasta Amatriciana - Nem italiensk klassiker med pancetta

Nem opskrift på den klassiske italienske Pasta Amatriciana – en enkelt og lækker pasta med ganske få ingredienser.
Denne her pasta smager helt vidunderligt, rig og let krydret, og med masser af smag.
Jeg bruger hele flåede San Marzano tomater, simpelthen pga. smagen. De rummer så meget smag, og det er nemt lige at knuse dem i hænderne. Synes at en enkelt ret som denne, fortjener tomater med masser af smag. Hvis du hellere vil bruge hakkede tomater eller polpa – skal du naturligvis gøre det.
Retten fik jeg for nylig på vores ferie til Maldiverne – det ene resort vi boede på var italiensk, og jeg skal love for, at de kunne lave en Pasta Amatriciana.

Originalt laves retten med guanciale og pecorino. Personligt foretrækker jeg den med pancetta og og en god parmesan. Det er derfor det, jeg tager udgangspunk i, i opskriften. Er du mere til guanciale og pecorino, så skal du endelig bruge det. Du kan evt. justere mængden af begge dele med 20 gram mindre, da begge ingredienser er mere kraftige i smagen. Du kan altid smage til med ekstra ost.

Pasta Amatriciana - Nem italiensk klassiker med pancetta

Pasta Amatriciana 

Opskrift på den italienske klassiker, pasta amatriciana – en pasta med pancetta, tomat og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Pancetta, Pasta
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 ds flåede tomater – helst San Marzano
  • 150 g pancetta, skåret i tern – eller guanciale
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2-4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 60 g parmesan – eller pecorino, fintrevet
  • 500 g pasta
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie
  • Pastavand

Til servering

  • Fintrevet parmesan

Sådan gør du

  • Knus de hele flåede tomater med hænderne.
    Du kan også bruge hakkede tomater eller polka, men hele San Marzarno tomater har meget mere smag – og det fortjener retten virkelig.
  • Varme en pande op med 2-3 spsk olie, og steg pancettaen gylden.
  • Tilsæt løg, steg dem med til de er klare, og tilsæt derefter hvidløg og chili. Krydr med rigeligt friskkværnet peber, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, og varm det igennem et par minutter.
  • Hæld tomaterne ved, og lad saucen små kog ved svag til middel varme i ca. 15-20 minutter.
    Kog imens din pasta al dente, så den er færdig når saucen har kogt ind.
  • Rør parmesanen ud i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Tag pastaen, direkte fra gryden, og vend den med tomatsauce.
  • Lad pastaen simre et par minutter i tomatsaucen, til saucen samler sig om pastaen, og juster evt. konsistensen med pastavand.
    Saucen skal være blød og lækker, ikke for tyk og ikke for tynd.
  • Server retten toppet med revet parmesan og friskkværnet peber.
Pasta Amatriciana - Nem italiensk klassiker med pancetta
Pasta Amatriciana – Nem italiensk klassiker med pancetta

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)