Opskrift på den italienske klassiker, pasta amatriciana - en pasta med pancetta, tomat og parmesan.
Ret Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Pancetta, Pasta
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
2dsflåede tomater - helst San Marzano
150gpancetta, skåret i tern - eller guanciale
1lille løg, finthakket
2-4fedhvidløg, skåret i tynde skiver
1/2tskchiliflager
4spsktomatkoncentrat
60gparmesan - eller pecorino, fintrevet
500gpasta
Salt og friskkværnet peber
Olie
Pastavand
Til servering
Fintrevet parmesan
Sådan gør du
Knus de hele flåede tomater med hænderne.Du kan også bruge hakkede tomater eller polka, men hele San Marzarno tomater har meget mere smag - og det fortjener retten virkelig.
Varme en pande op med en god sjat olivenolie, og steg pancettaen gylden.
Tilsæt løg, steg dem til de er klare, og tilsæt derefter hvidløg og chili. Krydr med rigeligt friskkværnet peber, og rør det godt sammen.
Tilsæt tomatkoncentrat, og varm det igennem et par minutter, og hæld derefter de knuste tomater ved. Lad saucen simre ved svag til middel varme i ca. 15-20 minutter.Kog imens din pasta al dente, så den er færdig når saucen har kogt ind.
Rør parmesanen i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend pastaen i tomatsauce og lad det simre et par minutter, til saucen samler sig om pastaen. Juster evt. konsistensen med pastavand. Saucen skal være blød og lækker, ikke for tyk og ikke for tynd.
Server retten toppet med revet parmesan og friskkværnet peber.