
Pandekager er en tidløs klassiker, der aldrig går af mode. Disse klassiske pandekager er nemme at lave og smager fantastisk, uanset om de serveres til morgenmad, dessert eller bare som en hyggelig snack. Med få ingredienser kan du piske en dej sammen på ingen tid, og så er det bare at stege pandekagerne gyldne og lækre.
Denne opskrift giver dig pandekager, der er lette og luftige med en perfekt balance mellem sødme og smørsmag. Server dem med dit yndlingsfyld – måske sukker og citronsaft, syltetøj, friske bær eller en kugle vaniljeis for ekstra forkælelse.
Perfekte pandekager til enhver lejlighed, som vil glæde både børn og voksne.
Dette er min yndlings opskrift på pandekager, og de hitter hver gang.
Pandekagedejen er nem at arbejde med, og du får de lækreste tynde pandekager med lækre sprøde kanter.
Et fif til bagning så de ikke brænder på når du steger dem – brug Lurpak Spray, jeg elsker det. Det brænder ikke på, smager skønt og resultatet er lækre gyldne pandekager.
Generelt bruger jeg min Lurpak Spray til rigtig meget, den er fantastisk, – den må I prøve.
Opskrift på pandekagedej
Denne opskrift på pandekagedej er min absolut favorit. Smagen er dejlig, – og de bliver så fine, tynde og lækre.
Jeg laver gerne dobbelt portion når jeg laver pandekager, – det tager lidt tid ja, men pandekager er perfekte at fryse ned til en nem dessert.
Når jeg fryser mine pandekager, folder jeg dem, – først på midten også endnu engang. Så ligger de mere kompakt, og du risikerer ikke at de knækker og får stødte kanter.
Jeg håber du vil prøve min opskrift på gammeldags pandekager – Opskrift på pandekagedej finder du herunder.
Pandekager med øl
Jeg tilsætter lidt øl til min pandekagedej, – det gør kanterne ekstra sprøde og lækre, og det kan absolut ikke smages.
Vil du gerne lave pandekager uden øl, så kan denne sagtens erstattes dette med f.eks. danskvand – det skulle efter sigende have samme egenskab, og gøre kanterne sprøde.
Alternativt kan du blot erstatte med mælk.
Find min opskrift på pandekager herunder.

Pandekager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5 dl
mælk, gerne sødmælk
- 5
æg
- 3/4 dl
øl
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
- 200 g
hvedemel
- 90 g
sukker
- 2 tsk
vaniljesukker
- 1/2 tsk
salt
- Smør eller spray fedt
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en luftig æggecreme.
- Tilsæt derefter hvedemel, vaniljesukker og mælk, og pisk det godt samme til der ikke længere er klumper i.
- Tilsæt til sidst øl, salt og citronskal og rør det godt ind i dejen. Stil dejen på køl en halv times tid.
- Varm en smule smør eller prayfedt op på en pande ved middel varme, og bag hver pandekage til de er gyldne på begge sider, – tilsæt sprayfedt for hver pandekage der skal bages. Lav dem godt tynde, – det giver det bedste resultat.
- Server de lune pandekager med hindbær marmelade og vaniljeis.


Sikke nogle skønne pandekager. De er virkelig dejlige. Dejligt søde og med et delikat strejf af citron☺️
Pandekagedejen er nem, at arbejde med og pandekagerne bliver vellykkede.
Jeg fik en portion på 20 flotte, velduftende og velsmagende pandekager
Tak for en rigtig god opskrift, som bliver gemt
Hej Vibeke
Tusind tak for din dejlige besked, – hvor er jeg glad for du kan lide opskriften 🙂
Jeg er også selv vild med det skønne strejf af citron, så lækkert til de søde pandekager.
Endnu engang tak, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Det er den bedste opskrift på pandekager jeg har lavet. Dejen er let at få rundt på panden og sætter sig ikke for hurtigt.
Tak for opskriften
5/5
Hej Jakob
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna
De bedte pandekager jeg nogensinde har smagt mums de er gode
Hej Anita
Ej hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tusind tak 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hej. Hvilken slags øl bruger du?
Hej , hvad kan brug stedfor øl ?
Hej Parisa
I stedet for øl kan du bruge danskvand, kulsyren i danskvand skulle have samme egenskab som øllen, og gøre kanterne lækre sprøde.
Kh Dianna
Hej.
Når du skriver “piskes sammen til en æggesnaps” mener du så at jeg kun skal bruge blommerne eller hele ægget? 🙂
Hej Daniel
Det er hele æg du skal bruge – jeg retter lige formuleringen 🙂
Kh Dianna
Vildt lækker opskrift som altid fra Gourministeriet. Jeg tilføjer kardemomme i min dej. Pandekager uden kardemomme er for mig som tomatsuppe uden tomater.
Hej Susan
Åhhh tak altså 🙂
Ej det vil jeg prøve næste gang – tak for fif 🙂
Kh Dianna
Alt for meget sukker i, og stegte en pandekage i olie, var ikke godt, smagte ikke rart, brug smør i stedet! Konsistens er god.
Hej Charlotte
Det må være en smagssag – jeg synes ikke selv de er for søde 🙂
Med sprayfedt mener jeg ikke olie, jeg bruger selv Lurpak spray – synes det er nemt at fordele på panden.
Men ønsker man at stege i almindelig smør, så skal man absolut bare gøre det 🙂
Dbh Dianna