
Lækre pandekager med mild smag af citron og skønne sprøde kanter, – lige som pandekager skal være.
Findes der egentlig en dessert der kan overgå en klassisk pandekage serveret med hindbær marmelade og is, – jeg tror det næsten ikke. Pandekager er for hele familien og de kan serveres på et utal af måder. Dette er min yndlings opskrift, og de hitter hver gang.
Et fif til bagning så de ikke brænder på når du steger dem, – brug Lurpak Spray, jeg elsker det. Det brænder ikke på, smager skønt og resultatet er lækre gyldne pandekager.
Generelt bruger jeg min Lurpak Spray til rigtig meget, den er fantastisk, så den må I prøve.

Pandekager
Ingredienser
- 5 dl
mælk, gerne sødmælk
- 5
æg
- 3/4 dl
øl
- 200 g
hvedemel
- 90 g
sukker
- 1/2 tsk
salt
- 2 tsk
vaniljesukker
- 1/2
citron, fintrevet skal heraf
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
- Tilsæt derefter hvedemel, vaniljesukker og mælk, og pisk det godt samme til der ikke længere er klumper i.
- Tilsæt til sidst øl, salt og citronskal og rør det godt ind i dejen. Stil dejen på køl en halv times tid.
- Varm en smule sprayfedt op på en pande ved middel varme, og bag hver pandekage til de er gyldne på begge sider, - tilsæt sprayfedt for hver pandekage der skal bages. Lav dem godt tynde, - det giver det bedste resultat.
- Server de lune pandekager med hindbær marmelade og vaniljeis.


