Pandekager - Opskrift på de bedste pandekager

Pandekager

Pandekager
Opskrift på de lækreste pandekager med mild smag af citron og lækre sprøde kanter.
Denne portion giver ca. 20 pandekager afhængigt af størrelsen.
Pandekager - Opskrift på de bedste pandekager

Pandekager er en tidløs klassiker, der aldrig går af mode. Disse klassiske pandekager er nemme at lave og smager fantastisk, uanset om de serveres til morgenmad, dessert eller bare som en hyggelig snack. Med få ingredienser kan du piske en dej sammen på ingen tid, og så er det bare at stege pandekagerne gyldne og lækre.
Denne opskrift giver dig pandekager, der er lette og luftige med en perfekt balance mellem sødme og smørsmag. Server dem med dit yndlingsfyld – måske sukker og citronsaft, syltetøj, friske bær eller en kugle vaniljeis for ekstra forkælelse.
Perfekte pandekager til enhver lejlighed, som vil glæde både børn og voksne.

Dette er min yndlings opskrift på pandekager, og de hitter hver gang.
Pandekagedejen er nem at arbejde med, og du får de lækreste tynde pandekager med lækre sprøde kanter.
Et fif til bagning så de ikke brænder på når du steger dem – brug Lurpak Spray, jeg elsker det. Det brænder ikke på, smager skønt og resultatet er lækre gyldne pandekager.
Generelt bruger jeg min Lurpak Spray til rigtig meget, den er fantastisk, – den må I prøve.

Opskrift på pandekagedej
Denne opskrift på pandekagedej er min absolut favorit. Smagen er dejlig, – og de bliver så fine, tynde og lækre.
Jeg laver gerne dobbelt portion når jeg laver pandekager, – det tager lidt tid ja, men pandekager er perfekte at fryse ned til en nem dessert.
Når jeg fryser mine pandekager, folder jeg dem, – først på midten også endnu engang. Så ligger de mere kompakt, og du risikerer ikke at de knækker og får stødte kanter.

Jeg håber du vil prøve min opskrift på gammeldags pandekager – Opskrift på pandekagedej finder du herunder.

Pandekager med øl
Jeg tilsætter lidt øl til min pandekagedej, – det gør kanterne ekstra sprøde og lækre, og det kan absolut ikke smages.
Vil du gerne lave pandekager uden øl, så kan denne sagtens erstattes dette med f.eks. danskvand – det skulle efter sigende have samme egenskab, og gøre kanterne sprøde.
Alternativt kan du blot erstatte med mælk.

Find min opskrift på pandekager herunder.

Pandekager - Opskrift på de bedste pandekager

Pandekager

Opskrift på de lækreste pandekager med mild smag af citron og lækre sprøde kanter.
Denne portion giver ca. 20 pandekager afhængigt af størrelsen.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Nøgleord: Pandekager
Samlet tid: 1 time
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 5 dl

    mælk, gerne sødmælk

  • 5

    æg

  • 3/4 dl

    øl

  • 1/2 citron, fintrevet skal heraf
  • 200 g

    hvedemel

  • 90 g

    sukker

  • 2 tsk

    vaniljesukker

  • 1/2 tsk

    salt

  • Smør eller spray fedt

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggecreme.
  • Tilsæt derefter hvedemel, vaniljesukker og mælk, og pisk det godt samme til der ikke længere er klumper i.
  • Tilsæt til sidst øl, salt og citronskal og rør det godt ind i dejen. Stil dejen på køl en halv times tid.
  • Varm en smule smør eller prayfedt op på en pande ved middel varme, og bag hver pandekage til de er gyldne på begge sider, – tilsæt sprayfedt for hver pandekage der skal bages. Lav dem godt tynde, – det giver det bedste resultat.
  • Server de lune pandekager med hindbær marmelade og vaniljeis.
Pandekager - Opskrift på de bedste pandekager
Pandekager – Opskrift på de bedste pandekager
Pandekager - Opskrift på de bedste pandekager
Pandekager – Opskrift på de bedste pandekager

Kommentarer

  1. Vibeke

    5 stars
    Sikke nogle skønne pandekager. De er virkelig dejlige. Dejligt søde og med et delikat strejf af citron☺️
    Pandekagedejen er nem, at arbejde med og pandekagerne bliver vellykkede.
    Jeg fik en portion på 20 flotte, velduftende og velsmagende pandekager

    Tak for en rigtig god opskrift, som bliver gemt

    • Hej Vibeke

      Tusind tak for din dejlige besked, – hvor er jeg glad for du kan lide opskriften 🙂
      Jeg er også selv vild med det skønne strejf af citron, så lækkert til de søde pandekager.

      Endnu engang tak, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Det er den bedste opskrift på pandekager jeg har lavet. Dejen er let at få rundt på panden og sætter sig ikke for hurtigt.

    Tak for opskriften

    5/5

  3. Anita Wandahl

    5 stars
    De bedte pandekager jeg nogensinde har smagt mums de er gode

  4. Marianne

    Hej. Hvilken slags øl bruger du?‍

  5. Parisa

    Hej , hvad kan brug stedfor øl ?

    • Hej Parisa

      I stedet for øl kan du bruge danskvand, kulsyren i danskvand skulle have samme egenskab som øllen, og gøre kanterne lækre sprøde.

      Kh Dianna

  6. Daniel

    Hej.

    Når du skriver “piskes sammen til en æggesnaps” mener du så at jeg kun skal bruge blommerne eller hele ægget? 🙂

  7. Vildt lækker opskrift som altid fra Gourministeriet. Jeg tilføjer kardemomme i min dej. Pandekager uden kardemomme er for mig som tomatsuppe uden tomater.

  8. Charlotte Svendsen

    2 stars
    Alt for meget sukker i, og stegte en pandekage i olie, var ikke godt, smagte ikke rart, brug smør i stedet! Konsistens er god.

    • Hej Charlotte

      Det må være en smagssag – jeg synes ikke selv de er for søde 🙂
      Med sprayfedt mener jeg ikke olie, jeg bruger selv Lurpak spray – synes det er nemt at fordele på panden.
      Men ønsker man at stege i almindelig smør, så skal man absolut bare gøre det 🙂

      Dbh Dianna

4.80 from 20 votes (16 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)