
Den bedste opskrift på gammeldags pandekager.
Lækre klassiske pandekager med mild smag af citron og skønne sprøde kanter, – lige som pandekager skal være.
Findes der egentlig en dessert der kan overgå en klassisk pandekage serveret med hindbær marmelade og is, – jeg tror det næsten ikke.
Pandekager er for hele familien og de kan serveres på et utal af måder.
Dette er min yndlings opskrift på pandekager, og de hitter hver gang.
Pandekagedejen er nem at arbejde med, og du får de lækreste tynde pandekager med lækre sprøde kanter.
Et fif til bagning så de ikke brænder på når du steger dem, – brug Lurpak Spray, jeg elsker det. Det brænder ikke på, smager skønt og resultatet er lækre gyldne pandekager.
Generelt bruger jeg min Lurpak Spray til rigtig meget, den er fantastisk, – den må I prøve.
Opskrift på pandekagedej
Denne opskrift på pandekagedej er min absolut favorit. Smagen er dejlig, – og de bliver så fine, tynde og lækre.
Jeg laver gerne dobbelt portion når jeg laver pandekager, – det tager lidt tid ja, men pandekager er perfekte at fryse ned til en nem dessert.
Når jeg fryser mine pandekager, folder jeg dem, – først på midten også endnu engang. Så ligger de mere kompakt, og du risikerer ikke at de knækker og får stødte kanter.
Jeg håber du vil prøve min opskrift på gammeldags pandekager – Opskrift på pandekagedej finder du herunder.
Pandekager med øl
Jeg tilsætter lidt øl til min pandekagedej, – det gør kanterne ekstra sprøde og lækre, og det kan absolut ikke smages.
Vil du gerne lave pandekager uden øl, så kan denne sagtens erstattes dette med f.eks. danskvand – det skulle efter sigende have samme egenskab, og gøre kanterne sprøde.
Alternativt kan du blot erstatte med mælk.

Pandekager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 5 dl
mælk, gerne sødmælk
- 5
æg
- 3/4 dl
øl
- 1/2
citron, fintrevet skal heraf
- 200 g
hvedemel
- 90 g
sukker
- 2 tsk
vaniljesukker
- 1/2 tsk
salt
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps.
- Tilsæt derefter hvedemel, vaniljesukker og mælk, og pisk det godt samme til der ikke længere er klumper i.
- Tilsæt til sidst øl, salt og citronskal og rør det godt ind i dejen. Stil dejen på køl en halv times tid.
- Varm en smule sprayfedt op på en pande ved middel varme, og bag hver pandekage til de er gyldne på begge sider, - tilsæt sprayfedt for hver pandekage der skal bages. Lav dem godt tynde, - det giver det bedste resultat.
- Server de lune pandekager med hindbær marmelade og vaniljeis.


Sikke nogle skønne pandekager. De er virkelig dejlige. Dejligt søde og med et delikat strejf af citron☺️
Pandekagedejen er nem, at arbejde med og pandekagerne bliver vellykkede.
Jeg fik en portion på 20 flotte, velduftende og velsmagende pandekager
Tak for en rigtig god opskrift, som bliver gemt
Hej Vibeke
Tusind tak for din dejlige besked, – hvor er jeg glad for du kan lide opskriften 🙂
Jeg er også selv vild med det skønne strejf af citron, så lækkert til de søde pandekager.
Endnu engang tak, og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Det er den bedste opskrift på pandekager jeg har lavet. Dejen er let at få rundt på panden og sætter sig ikke for hurtigt.
Tak for opskriften
5/5
Hej Jakob
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Dbh Dianna