Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops

Ostekugler med cheddar og jalapenos – Chili cheese tops

Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos - Chili cheese tops
Opskrift på lækre sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos.
Denne portion giver ca. 22 stk.
4.94 fra 16 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos. Blød midte og sprød ydre, – en af mine yndlings snacks. Det er super nemt at lavede hjemmelavede “chili cheese tops”, – og de smager så lækkert. Jeg har været igennem flere forskellige kombinationer, – men nu har jeg altså fundet min favorit kombination. Og nej, de er ikke som dem fra McD – de er meget bedre 😉

Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops

Ostekugler med cheddar og jalapenos – Chili cheese tops

Opskrift på lækre sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos.
Denne portion giver ca. 22 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.94 fra 16 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Ostekugler

  • 200 g cheddar (helst fra blok), groftrevet evt. halv mozzarella
  • 100 g flødeost, ikke light
  • 2 friske jalapenos, finthakket

Melblanding

  • 1/2 dl hvedemel
  • 1/4 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk paprika
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk mild chili pulver (kan undlades)

Derudover

  • 2-3 dl rasp
  • 2-3 æg
  • 2 l rapsolie eller anden neutral friture olie

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til ostekuglerne, – det skal røres godt sammen.
  • Tril massen til kugler på ca. 15 g/stk. De må ikke være meget større end det, – for så sikre du at ostemassen når at smelte og blive lækker blød, uden dine ostekugler brister eller bliver for mørke under tilberedning.
  • I en dyb tallerken blandes ingredienserne til melblandingen og i en anden hældes raspen op.
  • Pisk æggene grundigt sammen. Det er vigtigt at du kan hæve piskeriset uden at der hænger æg ved, – først der er de pisket nok.
  • Tril kuglerne grundigt i melet, og giv dem derefter dobbelt panering. Altså tril dem i æg, derefter i rasp, – tilbage i skålen med æg og igen et lag rasp. Læg dem løbende på et spækbræt.
    Det er vigtigt at dette trin udføres grundigt, da paneringen sørger for, at osten bliver inde i kuglerne.
  • Stil kuglerne på køl i ca. 15 minutter, – i mellemtiden varmes olien op.
  • Varm olie op til ca. 170 grader.
  • Fritter ostekuglerne i små portioner, – jeg fritterer 4-5 stk ad gangen. Vær hele tiden over dem, – det går lynhurtigt. Fisk dem op med en hulske når de er gyldne, og lad dem suge på lidt køkkenrulle.
  • Osten vil naturligt sætte sig når de køler af, – så server dem med det sammen.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos – Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos – Opskrift på chili cheese tops

Kommentarer

  1. 5 stars
    Mums

  2. Katrine

    Tak for nogle skønne opskrifter.

    Er det muligt at lave disse i forvejen og så varme dem op igen? Evt. fryse dem ned til senere brug? Eller er det bedst på dagen?

    • Hej Katrine

      Jeg prøvede at fryse nogen ned og efterfølgende varme dem i ovnen, – og synes ikke de var ligeså lækre, som da de var frisklavet, desværre. De fik ikke samme sprøde ydre.

      Måske hvis de var kommet i frituren på ny, men det har jeg desværre ikke prøvet 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)