Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops

Ostekugler med cheddar og jalapenos – Chili cheese tops

Ostekugler med cheddar og jalapenos - Chili cheese tops
Opskrift på lækre sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos.
Denne portion giver ca. 22 stk.
Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops

Sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos. Blød midte og sprød ydre, – en af mine yndlings snacks. Det er super nemt at lavede hjemmelavede “chili cheese tops”, – og de smager så lækkert. Jeg har været igennem flere forskellige kombinationer, – men nu har jeg altså fundet min favorit kombination. Og nej, de er ikke som dem fra McD – de er meget bedre 😉

Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops

Ostekugler med cheddar og jalapenos – Chili cheese tops

Opskrift på lækre sprøde ostekugler med cheddar, flødeost og jalapenos.
Denne portion giver ca. 22 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Ostekugler

  • 200 g cheddar (helst fra blok), groftrevet evt. halv mozzarella
  • 100 g flødeost, ikke light
  • 2 friske jalapenos, finthakket

Melblanding

  • 1/2 dl hvedemel
  • 1/4 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk hvidløgspulver
  • 1/4 tsk paprika
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk mild chili pulver (kan undlades)

Derudover

  • 2-3 dl rasp
  • 2-3 æg
  • 2 l rapsolie eller anden neutral friture olie

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til ostekuglerne, – det skal røres godt sammen.
  • Tril massen til kugler på ca. 15 g/stk. De må ikke være meget større end det, – for så sikre du at ostemassen når at smelte og blive lækker blød, uden dine ostekugler brister eller bliver for mørke under tilberedning.
  • I en dyb tallerken blandes ingredienserne til melblandingen og i en anden hældes raspen op.
  • Pisk æggene grundigt sammen. Det er vigtigt at du kan hæve piskeriset uden at der hænger æg ved, – først der er de pisket nok.
  • Tril kuglerne grundigt i melet, og giv dem derefter dobbelt panering. Altså tril dem i æg, derefter i rasp, – tilbage i skålen med æg og igen et lag rasp. Læg dem løbende på et spækbræt.
    Det er vigtigt at dette trin udføres grundigt, da paneringen sørger for, at osten bliver inde i kuglerne.
  • Stil kuglerne på køl i ca. 15 minutter, – i mellemtiden varmes olien op.
  • Varm olie op til ca. 170 grader.
  • Fritter ostekuglerne i små portioner, – jeg fritterer 4-5 stk ad gangen. Vær hele tiden over dem, – det går lynhurtigt. Fisk dem op med en hulske når de er gyldne, og lad dem suge på lidt køkkenrulle.
  • Osten vil naturligt sætte sig når de køler af, – så server dem med det sammen.
Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos – Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos - Opskrift på chili cheese tops
Ostekugler med cheddar og jalapenos – Opskrift på chili cheese tops

Kommentarer

  1. 5 stars
    Mums

  2. Katrine

    Tak for nogle skønne opskrifter.

    Er det muligt at lave disse i forvejen og så varme dem op igen? Evt. fryse dem ned til senere brug? Eller er det bedst på dagen?

    • Hej Katrine

      Jeg prøvede at fryse nogen ned og efterfølgende varme dem i ovnen, – og synes ikke de var ligeså lækre, som da de var frisklavet, desværre. De fik ikke samme sprøde ydre.

      Måske hvis de var kommet i frituren på ny, men det har jeg desværre ikke prøvet 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Katrine Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)