
One Pot kyllingesuppe med pasta og soltørrede tomater – One pot Marry Me Suppe.
Min One Pot kyllingesuppe med pasta og soltørrede tomater er inspireret af den verdenskendte Marry Me Chicken – en klassiker, der normalt laves som en cremet pastaret med kylling, spinat, basilikum og soltørrede tomater i en lækker flødesauce.
Her har jeg taget idéen videre og forvandlet den til en fyldig suppe, der er lige så smagfuld og ægte comfortfood.
Suppen er spækket med mørt kyllingekød, pasta, spinat og soltørrede tomater, som giver den dybe, intense smag, mens frisk basilikum runder den af med et strejf af friskhed. Vil du give den et ekstra løft og et frisk twist, kan du tilsætte 150–200 gram friske tomater – steg dem med sammen med løg og hvidløg, og lad dem derefter koge med imens retten tilberedes.
Den er super nem at lave, fordi alt samles i én gryde. Husk blot at vælge en pasta med en kogetid på over 10 minutter, så stivelsen kan være med til at jævne suppen og give den den helt rigtige cremede konsistens. Har du rester, kan de sagtens varmes dagen efter – bare tilsæt lidt ekstra bouillon, da pastaen suger væske, når suppen står og køler af.

One Pot Marry Me kyllingesuppe med pasta
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst, skåret i mundrette bidder
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 140 g soltørrede tomater, skåret i tern
- 1/2 tsk basilikum
- 250 g pasta – kogetid på minumum 10 min.
- 1,2 l kyllingebouillon
- 2 dl fløde
- 50 g parmesan, fintrevet
- 7 stilke basilikum, bladene heraf
- 75 g frisk spinat
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie – f.eks. fra de soltørrede tomater
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Varm en sjat olie i en gryde, og brun kyllingen af. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg det til løgene er klare, og rør derefter tomatkoncentrat og tørret basilikum i.
- Tilsæt soltørrede tomater, pasta og bouillon, og lad suppen små koge til pastaen er næsten al dente.
- Rør fløden i suppen sammen med parmesan, og lad det varme igennem til parmesanen er smeltet.
- Vend derefter basilikumblade og spinat i suppen til det falder sammen, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.Du kan også spice den op med en smule chili.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.