
Lækre bøffer af oksemørbrad grillet på panden og serveret med timianbagte rødbeder og sprøde syltede løg. Enkel og super lækker ret der ikke kræver de store forberedelser, og som kan være klar på under en time.
Denne mørbradbøf var særlig god, en bøf af Greater Omaha købt ved vores lokale slagter, Slagter Lundgaard, i Humlebæk. Den var ultra mør og med masser af smag, – det er altid en fornøjelse at komme ved den lokale slagter der byder på en masse nye muligheder.

Oksemørbrad med bagte rødbeder og syltede løg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 bøffer af oksemørbrad - ca. 150 g pr. stk
- 1,2 kg rødbeder, - skrællet og skåret i både
- 1 dl
olie
- 1 tsk
timian, tørret
- 1/2 tsk
rosmarin, tørret
- 1 tsk
honning
-
Salt og peber
-
Olie
Sauce
- 25 g
smør
- 1
skalotteløg, finthakket
- 2 dl
rødvin
- 1/2 l
kraftig okseboullion
- 1 spsk
god balsamico
- 1 spsk
maizena blandet i en smule vand
-
Salt og peber
-
Syltede rødløg, - find her opskriften på syltede rødløg
-
Grønt til toppen
Sådan gør du
Bagte rødbeder
- Bland olien med timian, rosmarin og honning og krydr med salt og peber.
- Vend rødbederne i marinaden og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 30-40 min. ved 200 grader. Vend dem undervejs.
Bøfferne
- Krydr bøfferne med salt og peber, og lad dem trække i 10-15 min.
- Steg bøfferne i en smule olie på en brand varm pande i ca. 5 min. på hver side, og lad dem derefter trække færdigt. Brug evt. et stegetermometer, de skal stege til de når en kernetemperatur på 55-56 grader, - lad dem derefter trække i ca. 10 min.
Saucen
- Smelt smørret og steg løgene klare heri.
- Hæld rødvinen og balsamico over og lad den reducere til det halve.
- Tilsæt boullion og lad saucen koge ind i små 20-30 min.
- Jævn saucen med maizena, kog op og smag til med salt og peber.
- Server bøffen med bagte rødbeder, syltede rødløg og sauce.

