Ølbraiseret nakkefilet - Opskrift på braiseret nakkefilet med øl

Ølbraiseret nakkefilet med grøntsager og fløde

Ølbraiseret nakkefilet med grøntsager og fløde
Opskrift på braiseret nakkefilet med øl og grøntsager.
Ølbraiseret nakkefilet - Opskrift på braiseret nakkefilet med øl

Lækker saftig nakkefilet, braiseret i øl, – med urter og grøntsager, wow for en mundfuld. Masser af smag, og en ret der er helt uimodståelig lækker både en hverdag (hvis tiden er til det), men bestemt også som gæstemad i en weekend.
Braiseret nakkefilet, – et fantastisk stykke kød. Saftigt og lækker, og en virkelig god måde at bruge en nakkefilet på, fremfor den klassiske puller pork (find min opskrift her) – selvom det jo også smager helt fantastisk.
Ølbraiseret nakkefilet kan serveres året rundt, – men på en kold efterårs- eller vinterdag, er der bare ikke noget der slår sådan en simre gryde ret.
Jeg serverer aller helst en god kartoffelmos til en braiseret nakkefilet, – men du kan også servere den med kogte kartofler, rodfrugt mos eller kogte ris.
Derudover kan du variere grøntsagerne som du serverer i retten (efter tilberedning), – den vil også tage sig super godt ud med broccoli, pastinakker og persillerødder, – eller stegte svampe på toppen.

Ølbraiseret nakkefilet - Opskrift på braiseret nakkefilet med øl

Ølbraiseret nakkefilet med grøntsager og fløde

Opskrift på braiseret nakkefilet med øl og grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.44 fra 44 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 5 timer
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Ølbraiseret nakkefilet – til tilberedning

  • 1 nakkefilet på ca. 1,4 kg
  • 2 store gulerødder
  • 2 store løg, – eller 200 g skalotteløg
  • 1 porrer
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 5 kviste timian
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 tsk paprika
  • 8 dl bouillon, – grønt eller kylling
  • 4 dl mørk øl
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie

Derudover – til saucen

  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 store gulerødder, skåret i skiver
  • 1 porrer, skåret i skiver
  • Maizena og en smule vand

Til servering

Sådan gør du

Ølbraiseret nakkefilet

  • Rens og snit grøntsagerne groft, hak persillen og bind timian og rosmarin sammen i en lille buket.
    *Det skal give smag til retten, men sigtes fra til sidst.
  • Varm smør og olie i en stor tykbundet gryde. Krydr nakkefileten med paprika, salt og peber, og brun den godt af på alle sider.
    Tag stegen op og læg den til side.
  • I samme gryde steges grøntsagerne af, – start med løg, gulerødder, bladselleri og porrer og steg det af i 5 minutters tid. Tilsæt derefter hvidløg og persille, og steg med et par minutter. Krydr med friskkværnet peber.
  • Hæld øllen over og læg urte buketten ved, – og lad det simre i 5 minutter.
  • Læg stegen tilbage i gryden, hæld bouillonen ved, og lad nakkefileten simre under låg i ca. 4 timer.
    *Vend den en enkelt gang undervejs, – og tilsæt evt. mere bouillon hvis der er behov for det.
    *Nakkefileten skal kun være dækket af væde til ca. midt på stegen.
  • Tag nakkefileten op, dæk den til med folie og læg den til side.
  • Sig bouillonen igennem en finmasket sigte, og hæld bouillonen tilbage i gryden.
    *Grøntsagerne er meget udkogte på dette tidspunkt. Du kan vælge at genbruge noget af det, eller du kan kassere det, – det er op til dig.
  • Skru godt op for bouillonen så den reducerer til ca. 8 dl. Skru derefter ned til middel varme, og tilsæt de friske snittede gulerødder og porrer så de koger med i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt fløden og lad saucen koge op, og juster derefter konsistensen med en smule maizena blandet med koldt vand.
  • Smag saucen til med salt og peber, – og læg stegen tilbage heri.
    *Du kan også lægge stegen i et fad, og hælde saucen ved, – det er op til dig hvordan du vil servere den.
  • Server retten toppet med masser af hakket persille og snittede forårsløg, – og med en god kartoffelmos, rodfrugtmos, ny kogte kartofler eller ris som tilbehør.
Ølbraiseret nakkefilet - Opskrift på braiseret nakkefilet med øl
Ølbraiseret nakkefilet – Opskrift på braiseret nakkefilet med øl

Kommentarer

  1. Hej ville man kunne skære nakke fillet i store tern som i din braseret okse med hvidvin og svampe opskrift istedet for at sætte hele stegen ned i gryden

  2. Anonym

    Er en double ambree fra grimbergen mørk nok

    • Hejsa

      Uha, den øl kender jeg desværre ikke, – men så længe det ikke er en lys hvede øl eller lignede, så er den hent sikkert perfekt til retten:)

      Dbh Dianna

  3. Sussanne

    Hej Dianna
    Det der med bouillon .. jeg har jo terninger
    Men skal jeg koge vand og så lade dem opløse deri .. er det okay eller har du en bedre måde og lave bouillon på ? det jeg nu sikker på du har men det altid der jeg er i tvivl :O)
    Kh. Sussanne

    • Hej Susanne

      Du kan sagtens bare hælde vandet over og smide terningerne i gryden, – så opløses de deri:)
      Så sparer man lidt på opvasken:)

      Kh Dianna

  4. Er ideen at man “plukker” af stegen når den serveres i gryden ?

    • Hej Hanne

      Ja lige præcis, – men du kan altså også tage stegen op og selv plukke det i større stykker og servere det i et fad med saucen over:)
      Giver du stegen 2 – 2 1/2 time vil den kunne skæres, og ikke være sådan “pulled” i konsistensen:)

      Kh Dianna

  5. 5 stars
    Hej. Virkelig lækker ret.
    Brug øl som er svag på humle, Doppelt Bock eller Belgiske mørk Dubbel eller Quadruppel som Rochefort 8 eller 10.

    • Hej Kent

      Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂
      Og tak for fif mht. varianter af øl, – det må jeg prøve 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      Dbh Dianna

  6. Hej.

    Det ser super lækkert ud! Hvis jeg vil lave stegen dagen før servering, hvordan genopvarmes stegen så?

    • Hej Sara

      Stegen er jo stor, og tager derfor lidt tid at opvarme.
      Varm den op i saucen, under låg – og tilsæt evt. ekstra bouillon, hvis saucen tykner for meget undervejs.

      Kh Dianna

  7. Fru Larsen

    Kan retten fryses

Skriv et svar til Hanne Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)