Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber med kartoffelmos

Ølbraiserede svinekæber med kartoffelmos
Opskrift på lækre braiserede svinekæber i mørk øl serveret med kartoffelmos
Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er noget nær det lækreste kød man kan komme i nærheden af, – det smager helt fantastisk og de er vanvittig lækre og møre. Vi kan godt lide at braisere vores i øl, men man kan naturligvis undlade øllen og tilberede dem på ren bouillon.
Vi servere gerne vores braiserede svinekæber med en god kartoffelmos som her, eller med bagte rodfrugter.

Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber med kartoffelmos

Opskrift på lækre braiserede svinekæber i mørk øl serveret med kartoffelmos
4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12

    svinekæber, rensede og afpudsede

  • 3

    store gulerødder, skrællede og skåret i store stykker

  • 2 stængler

    bladselleri, rensede og i store stykker

  • 2

    løg, skrællede og skåret i både

  • 1/2

    porre, renset og skåret i store stykker

  • 4 fed

    hvidløg, pillede og skåret over

  • 2

    laurbærblade

  • Frisk timian

  • 4 dl

    god mørk øl

  • 7 dl

    oksebouillon

  • 50 g

    smør

  • Salt og peber

  • Kulør

Sauce

  • Fond fra svinekæberne

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1 tsk

    sukker

  • Kulør

Kartoffelmos

  • 1200 g

    kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl

  • Salt

  • Persille, finthakket

Sådan gør du

Braiserede svinekæber

  • Smelt smørret i en gryde og brun svinekæberne godt, - krydr med peber. Undlad at salte, da bouillonen koger ind og bliver ret salt i sig selv.
  • Hæld alle grøntsagerne ved og lad dem brune med et par minutter.
  • Hæld øl over og lad den koge af i ca. 5 min.
  • Hæld derefter bouillonen over, tilsæt timiankviste og laurbærblade, og lad retten simre under låg i et par timer. Kig til retten undervejs og sørg for at kæberne er dækket af væde, - tilsæt ellers mere bouillon.
  • Tag kæberne op og læg dem på en tallerken, si fonden fra ned i en lille gryde og lad den koge godt ind, - gem grøntsagerne og læg dem over kæberne og dæk dem til med folie så de holder sig lune og saftige.
  • Tilsæt piskefløde og sukker til fonden og lad saucen koge ind til du opnår den ønskede konsistens, - smag til med salt og peber og giv den lidt kulør.

Kartoffelmos

  • Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min. alt efter størrelse.
  • Hæld vandet fra, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
  • Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
  • Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.
  • Server kartoffelmosen toppet med svinekæber og sauce, gulerødderne og en drys persille.

Noter

Vi har udover kartoffelmos serveret denne omgang braiserede svinekæber med stegte rosenkål, - det passer utrolig godt til retten, og så er det jo lige højsæson for dem nu.
De er simpelthen bare renset, halveret en enkelt gang og derefter stegt i lidt smør på en panden og krydret med lidt salt og peber, - meget nemt og super lækker måde at få rosenkål på.
Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber
Ølbraiserede svinekæber – Opskrift på braiserede svinekæber

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*