Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber
Opskrift på lækre braiserede svinekæber i mørk øl.
Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber

Smør møre svinekæber braiseret i øl, – med porre, løg og gulerødder.
Braiserede svinekæber er noget nær det lækreste stykke kød man kan komme i nærheden af. Det smager helt fantastisk, – så meget power og det lækreste møre stykke kød.
Ølbraiserede svinekæber er noget jeg ofte laver når efteråret står for døren, – retten er varm, fyldig og lækker, – og med den god fluffy kartoffelmos til, bliver det altså ikke meget bedre.
Svinekæber er et virkelig taknemmeligt stykke kød at tilberede, – det kan nærmest ikke gå galt.
De skal bare hygge sig i en gryder i +2 timer, – så er du sikret det lækreste kød.
Ud over ølbraiserede svinekæber, – så er jeg også vild med dem tilberedt a la frikassé eller med pasta og hvidvin.
Du kan finde de opskrifter via links herunder:

Opskrift på braiserede svinekæber a la frikassé – klik her.
Opskrift på braiserede svinekæber med hvidvin, kantareller og pasta – klik her.

Opskrift på ølbraiserede svinekæber finder du herunder, – jeg håber du kan lide opskriften.

Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber

Ølbraiserede svinekæber

Opskrift på lækre braiserede svinekæber i mørk øl.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.54 fra 109 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: efterårs mad, Gryderet, Simremad, Svinekæber
Samlet tid: 3 timer
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 800 g svinekæber, - beregn 2 stk pr person
  • 3 store gulerødder, skåret i skiver
  • 8 skalotteløg - eller 2 store løg
  • 1 porre, skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 2

    laurbærblade

  • 5 kviste frisk timian
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 7 dl

    oksebouillon

  • 4 dl øl, - du kan bruge både mørk og lys øl
  • 2 dl fløde
  • 50 g

    smør

  • 1 spsk olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rødvinseddik
  • Frisk timian, ca. 5 kviste
  • Salt og peber

  • Evt. kulør og maizena

Kartoffelmos

  • 1200 g

    kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl

  • Salt

  • Persille, finthakket

Sådan gør du

Ølbraiserede svinekæber

  • Pil skalotteløgen, men lad dem forblive hele.
    *Bruger du almindelige løg skal disse skæres i både.
  • Rens svinekæberne fri for urenheder og sener. 
    *Lad gerne den store hinde på den ene side af svinekæberne sidde. På den måde holder de en flottere form, – og hinden forsvinder under tilberedningen.
  • Smelt smør og olie i en gryde ved middel varme, og brun svinekæberne godt af. Krydr med rigeligt peber og en smule salt. 
    *Pas på ikke at salte for meget, – saucen koger ind med bouillon og kan hurtigt blive for salt.
  • Tag svinekæberne op, og svits løg og hvidløg af i et par minutter.
    *Er gryden stor nok, kan du sagtens lade kæberne blive i gryden.
  • Læg svinekæberne tilbage i gryden, drys med mel og vend det godt sammen.
  • Hæld øllen over, og lad det koge ind i 5 minutter.
  • Bind urter og laurbærblade sammen i en buket, - læg den i gryden, og hæld derefter bouillonen over.
  • Lad svinekæberne simre i ca. 2 1/2-3 time, under låg, ved svag varme.
    *Oftest er de smør møre efter allerede et par timer, - men de kan sagtens tåle + 3 timer.
  • Tag kæberne op og læg dem på en tallerken, - fjern også urtebuketten og kasser denne.
  • Hæld fløden ned til bouillonen, og tilsæt derefter de snittede gulerødder, og lad dem koge med ved middel varme i ca. 15 minutter.
    Læg derefter svinekæberne tilbage i gryden, - tilsæt porre, og lad dem koge med i saucen i ca. 5-8 minutter.
  • Smag saucen til med salt, friskkværnet peber og rødvinseddike.
    Jævn evt. saucen med en smule maizena hvis der er behov for det, og juster farven med kulør hvis den ønskes mørkere.

Kartoffelmos

  • Kog kartoffeltern i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20 min. alt efter størrelse.
  • Hæld vandet fra, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
  • Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, til du har en lækker luftig kartoffelmos.
    Jeg bruger blot et piskeris eller en kartoffelmoser, - men gør hvad du synes er nemmest.
  • Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.
  • Server kartoffelmosen toppet med svinekæber og sauce, gulerødderne og et drys grønt.

Noter

Hvilken øl du skal vælge kommer lidt an på hvor kraftig en sauce du foretrækker.
Bruger du en lys øl bliver saucen mild, og bruger du er mørk øl, vil saucen naturligvis blive mere kraftig og "mørk" i smagen.
Ølbraiserede svinekæber - Opskrift på braiserede svinekæber
Ølbraiserede svinekæber – Opskrift på braiserede svinekæber

Kommentarer

  1. Morten Ipsen

    5 stars
    Den er fantastisk

    • Hej Morten

      Ej det var da en fantastisk besked at modtage, – tusind tak for de søde ord:)

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  2. Anonym

    5 stars
    Fantastisk lækker

  3. Anonym

    5 stars
    Jeg synes denne ret er super lækker, let at gå til og alt i alt bare en god ret både til hverdag og weekend. Tak for det!

  4. Vibeke Frandsen

    5 stars
    Super lækker ❤️❤️❤️

  5. Charlotte

    Hvilken øl vil du anbefale ? Jeg synes “god mørk øl” er lidt en jungle og er bange for at få en, der er for bitter.

    • Hej Charlotte

      Det er lidt en smagssag, for som du siger, nogle kan være meget bitre.
      Sidst jeg lavede det brugte jeg faktisk en lysere øl fra skovlyst, og det blev så godt.
      Prøv en brown ale, eller brug en helt almindelig lys øl:)

      Kh Dianna

  6. Hejsa, måske et dumt spørgsmål men sker der noget ved at lade den stå om simre fra om formiddagen og indtil aften?

    • Hej Stine

      Der er ingen dumme spørgsmål 🙂

      Jeg kan blive lidt nervøs for, om de næsten kommer til at falde fra hinanden under tilberedning.
      For allerede efter 2 1/2-3 timer er de meget møre og falder nærmest fra hinanden hvis ikke man er forsigtig 🙂

      Kh Dianna

  7. Hej
    Vil man kunne lave retten dagen før man for gæster?

    • Hej Hanne

      Det kan du sagtens gøre:)
      Skulle jeg gøre det, ville jeg forberede frem til hvor fløden tilsættes, lige koge saucen op og så på køl.
      Inden servering ville jeg så tilsætte de friske grøntsager og svinekæberne på samme tid, – og så lade det simre til grøntsagerne er møre og kæberne gennemvarme:)

      Kh Dianna

  8. 5 stars
    Jeg har brugt denne opskrift af et par omgange, og alle jeg har serveret den for har bedt om den. Super god opskrift, her bliver det altid lavet med Stout. 🙂

    • Hej Tore

      Hvor gør det mig virkelig glad at høre, – tusind tak for din dejlige besked 🙂

      Og stout er nemlig rigtig god til retten:)

      Dbh Dianna

  9. Hanne Righolt

    Hold da op hvor er den lækker, selvom jeg synes, at det var lidt besværligt at ” komme af ” med senerne.
    Virkelig en anbefalelse værdig.

    • Hej Hanne

      Ej hvor dejligt at høre altså – tusind tak 🙂

      Hinderne skal du endelig lade sidde, de braiserer væk – og så hælder de samtidig kæberne flotte i formen 🙂

      Kh Dianna

  10. Frank Christensen

    Hvor mange boullionterninger vil du bruge hvis der skal være til otte personer?

    Mvh:
    Frank

  11. Annette

    Fantastisk opskrift
    Jeg tilsatte også lidt champignon og bacon i retten. Det gjorde den bestemt ikke ringere.
    Venlig hilsen
    Annette

    • Hej Annette

      Tusind tak for din dejlige besked 🙂
      Og du har helt ret, det har jeg også i min opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber – det gover en skøn smag 🙂

      Kh Dianna

  12. 5 stars
    Min absolut go-to opskrift på svinekæber

  13. 5 stars
    Mums bare mums

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)