Nøddepostej
Opskrift på lækker nøddepostej, - perfekt som vegetarret på "det kolde bord", eller en sund og lækker frokost.4-6 personer.

Lækker fyldig nøddepostej, – fyldt med nødder, svampe og masser af dejlig smag. Den kan spises som erstatning for kød til julemiddagen, – f.eks. med en god fyldt grønkålssalat – og er også perfekt som indslag på “det kolde bord”. Server den gerne med en god sennep, cornichoner og lidt friske urter.
Brug de nødder du foretrækker, – jeg erstatter også gerne nogle hasselnødder med f.eks. macadamia og valnødderne med pecan.

Nøddepostej
Opskrift på lækker nøddepostej, – perfekt som vegetarret på "det kolde bord", eller en sund og lækker frokost.4-6 personer.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 80 g hvid quinoa
- 250 g svampe, jeg har brugt portobello
- 200 g pastinak, groftrevet
- 200 g ristede hasselnødder
- 50 g valnødder
- 1 løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, grofthakket
- 1 æble, groftrevet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 5-6 stilke timian (bladene heraf) finthakket
- 2 æg
- 1-1 1/2 dl piskefløde
- 2 spsk rasp
- Salt og peber
- En smule olie
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Tilbered quinoaen som beskrevet på pakken, og dræn den grundigt for væde.
- Har du ikke ristede hasselnødder, hælder du dem blot på en tør pande og lader dem riste ved medium varme til skallerne krakelerer let, – ca. 8 min.Hæld hasselnødderne i et rent viskestykke og gnub skallerne af.
- Blend nødderne fint, – de skal stadig have struktur. Sæt til side.
- Varm en smule olie på en pande og steg svampene ved middel høj varme, til de har smidt væden.
- Tilsæt løg, hvidløg og urter, og varm med til løgene er klare.
- Blend svampe blandingen til en grov masse. Foretrækker du din nøddepostej mere fin i konsistensen, blender du den blot til en fin masse.
- Hæld den i en skål og rør den sammen med quinoa, nødder, pastinak, æble og æg.
- Tilsæt fløde og rasp og smag til med salt og rigeligt peber.
- Smør en form med lidt olie og hæld farsen heri, – fordel den og mas den let sammen med en ske.
- Bag nøddepostejen i en forvarmet ovn i 30 min. ved. 180 grader, almindelig ovn, – skru derefter op til 200 grader og bag den videre i 15-20 min. til overfladen er flot gylden.
- Lad nøddepostejen trække 15 min. inden den serveres. Den kan også serveres kold.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

q¨
´’0+´9E1
Interessant opskrift, som jeg gerne vil prøve. Hvordan skal persille og timian bruges?
Hej Kristian
Hvor dejligt at høre, tak 🙂
De skal med på panden med løg og hvidløg, det er hermed rettet 🙂
Dbh Dianna
Kan den fryses?
Hej Sabine
Det kan sagtens fryses ja 🙂
Kh Dianna
Mums! Jeg brugte mandler i stedet for hasselnødder og jordskokker i stedet for pastinak, og det smagte vildt godt!
Hej Christina
Tusind tak for din feedback og de søde ord 🙂
Kh Dianna
Er det kun til julen man spiser nøddepostej? Kan man også spise den om sommeren men hvad er tilbehør? 😀 Dine opskrifter ser så spændende ud! Jeg har ikke prøvet dem endnu, men kommer til at prøve dine opskrifter herfra 😉
Hej Gudrun
Jeg ville absolut ikke holde mig tilbage med at servere den om sommeren 🙂
Server den med nogle lækkert brød til, en frisk grov salat eller lignende 🙂
Kh Dianna
Skøn nødde postej. Den bedste jeg nogensinde har smagt. Tak for opskriften
Hej Lena
Det var da en dejlig besked at åbne op – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna