
Lækker fyldig nøddepostej, – fyldt med nødder, svampe og masser af dejlig smag. Den kan spises som erstatning for kød til julemiddagen, – f.eks. med en god fyldt grønkålssalat – og er også perfekt som indslag på “det kolde bord”. Server den gerne med en god sennep, cornichoner og lidt friske urter.
Brug de nødder du foretrækker, – jeg erstatter også gerne nogle hasselnødder med f.eks. macadamia og valnødderne med pecan.

Nøddepostej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 80 g hvid quinoa
- 250 g svampe, jeg har brugt portobello
- 200 g pastinak, groftrevet
- 200 g ristede hasselnødder
- 50 g valnødder
- 1 løg, groft hakket
- 2 fed hvidløg, grofthakket
- 1 æble, groftrevet
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 5-6 stilke timian (bladene heraf) finthakket
- 2 æg
- 1-1 1/2 dl piskefløde
- 2 spsk rasp
- Salt og peber
- En smule olie
Sådan gør du
- Tilbered quinoaen som beskrevet på pakken, og dræn den grundigt for væde.
- Har du ikke ristede hasselnødder, hælder du dem blot på en tør pande og lader dem riste ved medium varme til skallerne krakelerer let, – ca. 8 min.Hæld hasselnødderne i et rent viskestykke og gnub skallerne af.
- Blend nødderne fint, – de skal stadig have struktur. Sæt til side.
- Varm en smule olie på en pande og steg svampene ved middel høj varme, til de har smidt væden.
- Tilsæt løg, hvidløg og urter, og varm med til løgene er klare.
- Blend svampe blandingen til en grov masse. Foretrækker du din nøddepostej mere fin i konsistensen, blender du den blot til en fin masse.
- Hæld den i en skål og rør den sammen med quinoa, nødder, pastinak, æble og æg.
- Tilsæt fløde og rasp og smag til med salt og rigeligt peber.
- Smør en form med lidt olie og hæld farsen heri, – fordel den og mas den let sammen med en ske.
- Bag nøddepostejen i en forvarmet ovn i 30 min. ved. 180 grader, almindelig ovn, – skru derefter op til 200 grader og bag den videre i 15-20 min. til overfladen er flot gylden.
- Lad nøddepostejen trække 15 min. inden den serveres. Den kan også serveres kold.

q¨
´’0+´9E1
Interessant opskrift, som jeg gerne vil prøve. Hvordan skal persille og timian bruges?
Hej Kristian
Hvor dejligt at høre, tak

De skal med på panden med løg og hvidløg, det er hermed rettet
Dbh Dianna
Kan den fryses?
Hej Sabine
Det kan sagtens fryses ja
Kh Dianna
Mums! Jeg brugte mandler i stedet for hasselnødder og jordskokker i stedet for pastinak, og det smagte vildt godt!
Hej Christina
Tusind tak for din feedback og de søde ord
Kh Dianna
Er det kun til julen man spiser nøddepostej? Kan man også spise den om sommeren men hvad er tilbehør?
Dine opskrifter ser så spændende ud! Jeg har ikke prøvet dem endnu, men kommer til at prøve dine opskrifter herfra 
Hej Gudrun
Jeg ville absolut ikke holde mig tilbage med at servere den om sommeren

Server den med nogle lækkert brød til, en frisk grov salat eller lignende
Kh Dianna
Skøn nødde postej. Den bedste jeg nogensinde har smagt. Tak for opskriften
Hej Lena
Det var da en dejlig besked at åbne op – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna