Nemt og hurtigt madbrød
Opskrift på nemt og hurtigt madbrød a la focaccia.Denne opskrift giver til en stor foliebakke.

Super lækkert madbrød, virkelig nemt og hurtigt at bikse sammen, og så smager det bare så dejligt.
Det er lækket blødt og saftigt i konsistensen, og det holder sig frisk i flere dage.
Brødet indeholder en del olivenolie, og der foretrækker jeg en god mild olivenolie, så ikke smagen bliver for gennemtrængende.

Nemt og hurtigt madbrød
Opskrift på nemt og hurtigt madbrød a la focaccia.Denne opskrift giver til en stor foliebakke.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 5 dl
lunken danskvand
- 450 g
hvedemel
- 1 dl
olivenolie
- 1 tsk
salt
- Olie til formen
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Opløs gøren i den lune danskvand og tilsæt derefter olivenolie.
- Bland salt og mel og tilsæt det lidt ad gangen imens dejen røres på røremaskine.
- Rør dejen i 10-15 minutter. Dejen vil være flydende og du kan derfor ikke lave "gluten testen" – men sørg for at dejen er rørt nok.
- Smør et foliefad med olie og hæld dejen heri. Dæk med et klæde og stil det til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Dryp overfladen af brødet med olie, og bag brødet i 20-22 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
- Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 325 kcal
Protein (g) : 7g
Fedt (g) : 13g
Kulhydrat (g) : 44 g
Mættede fedtsyrer : 2 g
Sukkerarter : 0.2 g
Salt : 297 mg

MEGA lækkert og let brød at lave til gæster. Jeg erstattede noget af melet med durummel, og der fungerede fint. Jeg skal helt sikkert bage det igen en anden gang – måske med krydderier i dejen…
Hejsa
Ej hvor er det dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna