Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet

Nakkefilet i cremet flødesauce

Nakkefilet i cremet flødesauce
Opskrift på hvidvins braiseret nakkefilet med cremet flødesauce, svampe, løg og porrer.
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet

Lækker hvidvins braiseret nakkefilet med fløde og svampe, – saftigt, mørt og med masser af smag.
Denne skønne simreret kan faktisk tilberedes på 2 måder, – begge er helt fantastiske, men en betydelig forskel i kødets konsistens.
Giver du den 2 timer, er kødet mørt og saftigt, men stadig med en fasthed og let bid, så det kan skæres i skiver. Giver du den +4 timer, vil kødet være mere braiseret og falde mere fra hinanden, – så det er lidt hvad man er i humør til.
Server den med en god kartoffelmos med ris eller kogte kartofler og grøntsager.
Jeg serverer også gerne en god grov salat til,- f.eks. denne grønkålssalat med æbler, hasselnødder og granatæble.

Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet

Nakkefilet i cremet flødesauce

Opskrift på hvidvins braiseret nakkefilet med cremet flødesauce, svampe, løg og porrer.
5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 nakkefilet på ca. 1,4 kg
  • 250 g bacon, skåret i store tern
  • 200 g skalotteløg, pillet
  • 300 g brune champignon, renset
  • 2 porrer, skåret i ringe (gem toppene)
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 kviste rosmarin
  • 5 dl hvidvin
  • 4 dl oksebouillon (evt. mere hvis længere simre tid)
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. en smule majsstivelse

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde, krydr nakkefileten med salt og peber og brun den godt af på alle sider. Tag stegen op og læg den til side.
  • I samme gryde steges baconen af til den er let sprød og gylden, – tilsæt derefter de hele champignon og skalotteløg og steg dem med i 5 minutter. Er dine champignon meget store skal de halveres.
  • Tilsæt porrer og hvidløg og steg med i 2 minutter, – drys derefter med mel og rør det godt sammen.
  • Hæld hvidvinen over og læg kviste af rosmarin ned i gryden, og kog det i 5 min.
  • Læg stegen tilbage i gryden, hæld bouillonen over, og lad den simre ved svag varme i minimum 2 timer. Vend den en enkelt gang undervejs, – stegen skal kun være dækket af væde til ca. midten af stegen.
    Efter 2 timer er stegen saftig og lækker, men stadig med "bid". Ønskes den braiseret hvor kødet falder mere fra hinanden, skal den have godt 4 timer, – og der vil du muligvis have behov for at tilsætte yderligere bouillon.
  • Tag stegen op og læg den til side, – fjern også kvistene af rosmarin.
  • Hæld fløden i saucen, og kog den nu godt op til den tykner – ca. 5 min. Rør jævnligt.
  • Snit toppene af porrene i fine ringe og hæld dem i saucen, – varm dem med i 4-5 minutter, til de er let møre.
  • Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis saucen ønskes tykkere.
  • Skær kødet ud og server det sammen med den lækre sauce, – kogte kartofler, ris eller mos.
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet

Linkede opskrifter

  1. 5 stars
    Smager himmelsk ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse