Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet

Nakkefilet i cremet flødesauce

Lækker hvidvins braiseret nakkefilet med fløde og svampe, – saftigt, mørt og med masser af smag.
Denne skønne simreret kan faktisk tilberedes på 2 måder, – begge er helt fantastiske, men en betydelig forskel i kødets konsistens.
Giver du den 2 timer, er kødet mørt og saftigt, men stadig med en fasthed og let bid, så det kan skæres i skiver. Giver du den +4 timer, vil kødet være mere braiseret og falde mere fra hinanden, – så det er lidt hvad man er i humør til.
Server den med en god kartoffelmos med ris eller kogte kartofler og grøntsager.
Jeg serverer også gerne en god grov salat til,- f.eks. denne grønkålssalat med æbler, hasselnødder og granatæble.

Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet

Nakkefilet i cremet flødesauce

Opskrift på hvidvins braiseret nakkefilet med cremet flødesauce, svampe, løg og porrer.
4.75 fra 44 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 nakkefilet på ca. 1,4 kg
  • 250 g bacon, skåret i store tern
  • 200 g skalotteløg, pillet
  • 300 g brune champignon, renset
  • 2 porrer, skåret i ringe (gem toppene)
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 3 kviste rosmarin
  • 5 dl hvidvin
  • 4 dl oksebouillon (evt. mere hvis længere simre tid)
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. en smule majsstivelse

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde, krydr nakkefileten med salt og peber og brun den godt af på alle sider. Tag stegen op og læg den til side.
  • I samme gryde steges baconen af til den er let sprød og gylden, – tilsæt derefter de hele champignon og skalotteløg og steg dem med i 5 minutter. Er dine champignon meget store skal de halveres.
  • Tilsæt porrer og hvidløg og steg med i 2 minutter, – drys derefter med mel og rør det godt sammen.
  • Hæld hvidvinen over og læg kviste af rosmarin ned i gryden, og kog det i 5 min.
  • Læg stegen tilbage i gryden, hæld bouillonen over, og lad den simre ved svag varme i minimum 2 timer. Vend den en enkelt gang undervejs, – stegen skal kun være dækket af væde til ca. midten af stegen.
    Efter 2 timer er stegen saftig og lækker, men stadig med "bid". Ønskes den braiseret hvor kødet falder mere fra hinanden, skal den have godt 4 timer, – og der vil du muligvis have behov for at tilsætte yderligere bouillon.
  • Tag stegen op og læg den til side, – fjern også kvistene af rosmarin.
  • Hæld fløden i saucen, og kog den nu godt op til den tykner – ca. 5 min. Rør jævnligt.
  • Snit toppene af porrene i fine ringe og hæld dem i saucen, – varm dem med i 4-5 minutter, til de er let møre.
  • Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt evt. en smule majsstivelse hvis saucen ønskes tykkere.
  • Skær kødet ud og server det sammen med den lækre sauce, – kogte kartofler, ris eller mos.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce - Opskrift på braiseret nakkefilet
Nakkefilet i cremet flødesauce – Opskrift på braiseret nakkefilet

Kommentarer

  1. 5 stars
    Smager himmelsk ❤️

  2. Anonym

    Kan man bruge andet end hvidvin?

    • Hejsa

      Du kan sagtens lave den på ren bouillon og droppe vinen. Smag evt. saucen til med citron til sidst hvis den mangler lidt syre 🙂

      Dbh Dianna

  3. Anette

    Vil lave dette i aften. Tænker at lave den i ovnen i stegeso – vil det være muligt og i så fald, hvor mange grader vil du lave den ved?
    Tak for lækre opskrifter, som jeg flittigt bruger.
    Mvh
    Anette

    • Hej Anette
      Ej hvor lyder det lækkert:)
      Uha, – altså uden at have så meget erfaring med en stegeso, så tænker jeg en 120 grader i 3-4 timer:)
      Håber det bliver lækkert 🙂

      Kh Dianna

  4. Louise

    Hejsa!
    Vi vil enormt gerne prøve denne opskrift i morgen når vi skal have gæster – det lyder jo simpelthen så lækkert! 🙂
    Min mand har en drøm om allerede at sætte gang i det kl. 9 inden han smutter til et arrangement og vi spiser ca 18:30 – altså får det omkring 9 timer… Hvad tænker du om dette? Jeg selv har ikke den store erfaring med kød – jeg ligger mere i det søde køkken…
    Men bliver det for lang tid?
    Mange hilsner Louise

    • Hej Louise

      Hvor lyder det bare dejligt 🙂
      Jeg tænker ikke det som sådan er et problem at den får så længe, – jeg har dog ikke prøvet det selv.
      En ting er, at den måske nærmest falder fra hinanden, – men det er jo bare lækkert 😉
      I skal blot være sikre på at der er nok væde ved, så ikke den koger tør, – og så skal den stå ved absolut laveste varme 🙂
      Måske i for behov for at koge finden ind noget længere tid efterfælgende, hvis den har fået meget ekstra væde 🙂

      Og ellers skulle I overveje at lave den i ovnen, i en gryde – eller stegeso ved svag varme (måske 100 grader, alm. ovn).
      Igen, jeg har ikke selv prøvet det, – min erfaring er kun over blus i 4 1/2-5 timer 🙂

      Håber det lykkedes, uanset måde 🙂
      Rigtig god weekend 🙂

      Kh Dianna

      • Lis-Ann Kaas

        Hej Diana.
        Det ser lækkert ud!
        Kan man mon lave det dagen før? Har du prøvet det?
        Vh. Lis-Ann

        • Hej Lis-Ann

          Tusind tak for din besked 🙂
          Jeg har kun selv prøvet at varme resterne op dagen efter 🙂
          Men tænker saftens du kan lave det dagen før, hvis blot du sørger for at få retten varmet godt igennem, så kødet bliver helt varmt i midten igen 🙂
          Og tilsæt evt. lidt friskstegte svampe og porrer på dagen hvor det skal serveres 🙂

          Kh Dianna

  5. Hej. Hvis jeg skal erstatte rosmarin kviste, med hakket rosmarin, hvor meget skal der så i??

    Mvh Mette

  6. Gitte Hviid Hansen

    5 stars
    Lavede denne ret for en uge siden, det blev SÅ lækkert. En opskrift jeg vil gemme.

  7. Kurt Kristensen

    5 stars
    Har lavet det for ca 1 måned siden…det smager helt fantastisk. Har lige købt en nakkefilet på 2,5 kg…så nu skal der sættes en ny portion over. Jeg fryser det ned i mindre portioner, så er der nem og lækker mad i hverdagen.
    Kan helt klart anbefale denne ret…mums.

    • Hej Kurt
      Ej hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak fordi du skriver det 🙂
      God ide med at fryse ned, – der drikke noget som nogle gode “rester” i fryseren der hurtigt kan lunes i hverdagene 🙂

      Rigtig god dag 🙂

      Dbh Dianna

  8. Karina

    Hej. Opskriften lyder super lækker. Kan man bruge andet i stedet for champignon?

    • Hej Karina

      Tusind tak, det er jeg glad for du synes:)
      Hvis du ikke bryder dig om svampe kan du sagtens undlade dem, – der er masser af smagsgivende ingredienser i retten i forvejen. For at få samme fylde, så tilsæt et par store gulerødder der er skåret i skiver, persillerod eller lignende

      Kh Dianna

  9. Dorthe

    Må simpelthen prøve denne opskrift ser så godt ud. Skal nakkefileten tilbage i gryden med bacon, champignon og porrer, og simre med det i 2-3 t?
    Mvh Dorthe

  10. Dorthe Hansen

    Må simpelthen prøve denne opskrift ser så godt ud. Skal nakkefileten tilbage i gryden med bacon, champignon og porrer, og simre med det i 2-3 t?
    Mvh Dorthe

    • Hej Dorthe

      Tusind tak, hvor er det dejlig at høre:)
      Ja det skal den nemlig, – og ønsker du kødet sådan at det kan trækkes fra hinanden (som pulled pork), så giv den små 4 timer, – det er så lækkert:)

      Kh Dianna

  11. karsten stokking

    Lækker ret. Jeg kom dog til at servere den med pasta. Papparadelle… ja også så fik den 2,5timeish, for vi skulle lige have en aperitif ;). Så det blev ikke pulled pork, men heller ikke en fast skive. Kanon ret til gæster for hvis de liiiige for et par minutter længere så gør det intet. Serveret med en Nebbiolo d’alba. Kunne den godt trække… måske grundet svampene :). Tak for god inspiration

    • Hej Karsten

      Hvor er det dejligt at høre, at du kunne lide opskriften 🙂
      Og ja, det smager altså vidunderligt, – også selvom den ikke får 4 timer og bliver pulled:)

      Tak for din basked, og rigtig dejlig dag.

      Dbh Dianna

  12. Camila

    Hej :-).

    Jeg skal prøve opskriften i weekenden. Men jeg tænkte på om man kan marinere kødet dagen ind og hvis ja? Hvad kan jeg så marinere det i?

    Mvh Camila

    • Hej Camila

      Hvor lyder det dejligt altså:)

      Jeg har aldrig marineret kødet, da det får masser af smag under tilberedningen:)
      Men du kan sagtens give det en marinade af f.eks. noget olie, citron og tørrede krydderier som f.eks. lidt timian, rosmarin, salt og peber:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse