Mini croissanter med røget laks og flødeost - Nem appetizer

Mini croissanter med røget laks og flødeost

Mini croissanter med røget laks og flødeost
Opskrift på nem hapser med røget laks og flødeost i mini croissanter.
Ca. 10-12 stk.
Mini croissanter med røget laks og flødeost - Nem appetizer

Mini croissanter med røget laks og flødeost – perfekt som appetizer eller snack.

De her små, sprøde mini croissanter med røget laks og flødeost er så lækre, at de forsvinder fra fadet, før du når at blinke.
De er lavet med en nem butterdejsopskrift, der giver dem det helt rigtige flaky og sprøde bid – og så er de fyldt med cremet flødeost, sprøde salater, silkeblød røget laks og skiver af moden avocado.
Det er en snack, der både ser indbydende ud og smager af sommer og forkælelse – og som gør sig helt perfekt til alt fra brunch og tapas til velkomst snacks, sommerfester, studenterfejringer og hyggelige aftener med vennerne.

Croissanterne kan sagtens forberedes i god tid, men vent med at fylde dem til kort før servering – så bevarer de deres sprøde konsistens.

Forslag til fyld – ud over laks & flødeost:

  • Flødeost, serranoskinke og rucola – en lækker, salt og lidt spicy kombi
  • Flødeost, sprød bacon, tomat og avocado – lidt BLT-vibes i croissantform
  • Æggesalat, purløg og karse – perfekt til brunch eller påskebordet
  • Kyllingesalat, spinat og syltede rødløg – en klassiker med lidt kant
  • Pesto, mozzarella og soltørrede tomater – vegetarisk og super smagfuld
  • Hvidløgsflødeost, røget makrel og dild – skøn til sommer og kolde fade
Mini croissanter med røget laks og flødeost - Nem appetizer

Mini croissanter med røget laks og flødeost

Opskrift på nem hapser med røget laks og flødeost i mini croissanter.
Ca. 10-12 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Snack
Køkken: Dansk
Nøgleord: Appetizer, Butterdejsbrød, Hapser, Laks, Studenterfest
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal12 stk

Video af opskriften

Ingredienser

Mii croissanter

  • 1 rulle butterdej
  • Sammenpisket æg til pensling

Derudover

  • 125 g røget laks, i tynde skiver
  • 1 avocado, i tynde skiver
  • Flødeost
  • Sprød salat
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Fold butterdejen ud på køkkenbordet, og skær den i aflange trekanter på den smalle led. Det brede stykke på hver croissant skal være på 5-6 centimeter. Se videoen over opskriften.
  • Rul herefter trekanterne til croissanter – fra den bredde led ned til den smalle spidse.Placer croissanterne på en bageplade med lukningen nedad, og pensl dem med sammenpisket æg.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15-20 minutter – eller til de er gyldne.
  • Lad dem køle let af, og skær eller klip croissanterne op.
  • Smør dem med flødeost og fyld dem med sprød salat, laks og avocado. Krydr med salt og friskkværnet peber og server.
Mini croissanter med røget laks og flødeost - Nem appetizer
Mini croissanter med røget laks og flødeost – Nem appetizer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)