
Lækker saftig mazarinkage med masser af marcipan og mørk chokolade på toppen. Den smager helt vidunderligt, og så er den noget så nem at lave.
Lad den være med chokolade på toppen alene, eller drys med finthakkede pistacienødder, hasselnødder eller lignende. Du kan også putte lidt fintrevet appelsinskal i chokoladen, det smager super dejligt.

Mazarinkage med marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mazarinkage
- 250 g marcipan, groftrevet
- 180 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 50 g hvedemel
- 3 æg, stuetemperatur
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- Lidt smør til formen
Chokolade topping
- 150 g chokolade 55% – grofthakket
- 25 g smør
Sådan gør du
Mazarinkage
- Pisk smør og sukker godt sammen.
- Tilsæt marcipanen og pisk også denne godt ind i massen.
- Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
- Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
- Hæld marcipanmassen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag mazarinkagen i en forvarmet ovn ved 190 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min. Mærk evt. på midten af kagen, om den har samme blødhed som resten af kagen. Mærkes den mere blød på midten, så skal den have lidt længere.Lad kagen køle af, inden den tages ud af springformen og placeres på en tallerken.
Chokolade topping
- Smelt smørret i en gryde.
- Sluk for blusset og rør chokoladen ud heri, – rør til den er fri for klumper.
- Smør kagen med chokolade, – lad den gerne dryppe ned over kanterne, og lad den sætte sig let inden kagen serveres.Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

I en smurt springform med bagepapir i bunden..
Er det for at være helt sikker
Hej Pelle
Bagepapir i bunden bruger jeg altid for at kagen nemt kan fjernes fra springformen. Denne mazarinkage er f.eks. til den kllæg/saftige side, og vil derfor være svær at fjerne fra bunden til en tallerken, hvis ikke der er bagepapir i bunden.
Så det er egentlig bare siderne af springformen der skal smøres 🙂
Dbh Dianna
Mm jeg glæder mig til bage denne kage, men inden jeg går igang, jeg har varmluftsovn, skal den så have ligeså lang tid på 190 Gr?
Godt nytår
Hej Camilla
Åhhh hvor lyder det dejligt:)
Ved varmluftovn skal du kun sætte den på 175 – og så ca. samme tid som i opskriften.
Ved at skrue graderne ned, sikrer du kagen gennembages uden at blive for hård i kanterne 🙂
Stik lige en kødnål eller lignende i og mærk at den er gennembagt:)
Kh Dianna
Hvor stor er den form du bruger? Vil det passe med en 20cm?
Hej Sonja
20 cm er perfekt, – jeg lavede denne i en på 22 cm:)
Dbh Dianna
Hej Dianna. De opskrift ser super lækker ud. Ved du, om kage kan fryses? 🙂
Hej Johanne
Tusind tak, – hvor er det dejligt at høre:)
Altså lige præcis denne har jeg ikke prøvet at fryse, – men det kan jeg slet ikke se der skulle være noget i vejen for:)
Dbh Dianna
Hej Dianna.
Tror du at det ville være muligt at erstatte hvedemel med glutenfri havregryn, blendet helt fint?
Hej Anne
Jeg ved ikke om det også er dig der har skrevet på IG? Nu får du i hvert fald også svar her så 🙂
Jeg har ikke selv forsøgt mig med blendet havregryn, men tror nu sagtens det kan lade sig gøre.
Da der så ikke er gluten i, tror jeg måske nok du skal tilsætte en smule mere bagepulver for at kagen hæver lidt mere op – vil prøve med 1 tsk i stedet for 1/2 tsk.
Håber det lykkedes 🙂
Kh Dianna.
Mm jeg glæder mig til bage denne kage, men inden jeg går igang, jeg har varmluftsovn, skal den så have ligeså lang tid på 190 Gr?
Godt nytår
Hej Camilla
Åhhh hvor lyder det dejligt:)
Jeg vil anbefale at du bager den ved 175 grader når det er varmluft, – så sikrer du den bliver gennembagt uden at blive hård i kanterne og for mørk.
Giv den ca. samme tid, – men hold øje og mærk med en kødnål at den er gennembagt:)
Dbh Dianna
Hejsa
Har du prøvet at lave kagen dagen før, den skal spises? Er den bedst samme dag?
Hej Lisbeth
Du kan sagtens lave den dagen før, – den holder sig frisk og lækker i flere dage.
Du skal blot huske at opbevare den tætlukket 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Den opskrift skal prøves! Mums
Og bare til info – punkt 2 står allerede i punkt 1 – det fuc… med min ovd hjerne;-)
Hej Britt
Dejligt at høre:)
Åhh ja for pokker da, – tak fordi du gør mig opmærksom på det:)
Kh Dianna
Fantastisk kage, det er let at lave, selv for små begyndere.
Tak for inspiration!
Hej Lilly
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak for den flotte anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Efter min mening bedst når den har stået på køl over natten så chokoladetoppingen ikke er helt flydende.
Hejsa
Tusind tak for din besked, og fiffet med en nat på køl – det er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Har lige bagt den – brugte 1/1 teskefuld bagepulver – men den hævede ikke i ovnen på 190C i 35 min. – er nu en flad kaloriebombe – smager godt men 0 ** for udsende
Hej Chris
Det lyder virkelig mærkeligt – øv. Det har jeg simpelthen ikke selv prøvet, og har bagt den mange gange 🙂
Øv med udseendet, men dejligt smagen var der trods alt 🙂
Kh Dianna