Opskrift på den lækreste mazarinkage med marcipan og mørk chokolade.Denne portion giver til en springform på ca. 22 cm.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
Mazarinkage
250gmarcipan, groftrevet
180gsmør, stuetemperatur
100gsukker
50ghvedemel
3æg, stuetemperatur
1/2tskbagepulver
1knspsalt
Lidt smør til formen
Chokolade topping
150gchokolade 55% - grofthakket
25gsmør
Sådan gør du
Mazarinkage
Pisk smør og sukker godt sammen.
Tilsæt marcipanen og pisk også denne godt ind i massen.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
Hæld marcipanmassen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
Bag mazarinkagen i en forvarmet ovn ved 190 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min. Mærk evt. på midten af kagen, om den har samme blødhed som resten af kagen. Mærkes den mere blød på midten, så skal den have lidt længere.Lad kagen køle af, inden den tages ud af springformen og placeres på en tallerken.
Chokolade topping
Smelt smørret i en gryde.
Sluk for blusset og rør chokoladen ud heri, - rør til den er fri for klumper.
Smør kagen med chokolade, - lad den gerne dryppe ned over kanterne, og lad den sætte sig let inden kagen serveres.Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.