Mazarinkage med marcipan - Opskrift på den bedste mazarinkage

Mazarinkage med marcipan

Mazarinkage med marcipan
Opskrift på den lækreste mazarinkage med marcipan og mørk chokolade.
Denne portion giver til en springform på ca. 22 cm.
Mazarinkage med marcipan - Opskrift på den bedste mazarinkage

Lækker saftig mazarinkage med masser af marcipan og mørk chokolade på toppen. Den smager helt vidunderligt, og så er den noget så nem at lave.
Lad den være med chokolade på toppen alene, eller drys med finthakkede pistacienødder, hasselnødder eller lignende. Du kan også putte lidt fintrevet appelsinskal i chokoladen, det smager super dejligt.

Mazarinkage med marcipan - Opskrift på den bedste mazarinkage

Mazarinkage med marcipan

Opskrift på den lækreste mazarinkage med marcipan og mørk chokolade.
Denne portion giver til en springform på ca. 22 cm.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.48 fra 57 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Mazarinkage

  • 250 g marcipan, groftrevet
  • 180 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • Lidt smør til formen

Chokolade topping

  • 150 g chokolade 55% – grofthakket
  • 25 g smør

Sådan gør du

Mazarinkage

  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Tilsæt marcipanen og pisk også denne godt ind i massen.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
  • Bland mel, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
  • Hæld marcipanmassen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag mazarinkagen i en forvarmet ovn ved 190 grader, almindelig ovn, i ca. 35 min. Mærk evt. på midten af kagen, om den har samme blødhed som resten af kagen. Mærkes den mere blød på midten, så skal den have lidt længere.
    Lad kagen køle af, inden den tages ud af springformen og placeres på en tallerken.

Chokolade topping

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Sluk for blusset og rør chokoladen ud heri, – rør til den er fri for klumper.
  • Smør kagen med chokolade, – lad den gerne dryppe ned over kanterne, og lad den sætte sig let inden kagen serveres.
    Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Mazarinkage med marcipan - Opskrift på den bedste mazarinkage
Mazarinkage med marcipan – Opskrift på den bedste mazarinkage

Kommentarer

  1. Pelle Dahl

    I en smurt springform med bagepapir i bunden..
    Er det for at være helt sikker

    • Hej Pelle

      Bagepapir i bunden bruger jeg altid for at kagen nemt kan fjernes fra springformen. Denne mazarinkage er f.eks. til den kllæg/saftige side, og vil derfor være svær at fjerne fra bunden til en tallerken, hvis ikke der er bagepapir i bunden.
      Så det er egentlig bare siderne af springformen der skal smøres 🙂

      Dbh Dianna

    • Camilla

      Mm jeg glæder mig til bage denne kage, men inden jeg går igang, jeg har varmluftsovn, skal den så have ligeså lang tid på 190 Gr?

      Godt nytår

      • Hej Camilla

        Åhhh hvor lyder det dejligt:)
        Ved varmluftovn skal du kun sætte den på 175 – og så ca. samme tid som i opskriften.
        Ved at skrue graderne ned, sikrer du kagen gennembages uden at blive for hård i kanterne 🙂

        Stik lige en kødnål eller lignende i og mærk at den er gennembagt:)

        Kh Dianna

  2. Hvor stor er den form du bruger? Vil det passe med en 20cm?

  3. Johanne Marie Løkke

    Hej Dianna. De opskrift ser super lækker ud. Ved du, om kage kan fryses? 🙂

    • Hej Johanne
      Tusind tak, – hvor er det dejligt at høre:)

      Altså lige præcis denne har jeg ikke prøvet at fryse, – men det kan jeg slet ikke se der skulle være noget i vejen for:)
      Dbh Dianna

  4. Hej Dianna.
    Tror du at det ville være muligt at erstatte hvedemel med glutenfri havregryn, blendet helt fint?

    • Hej Anne
      Jeg ved ikke om det også er dig der har skrevet på IG? Nu får du i hvert fald også svar her så 🙂
      Jeg har ikke selv forsøgt mig med blendet havregryn, men tror nu sagtens det kan lade sig gøre.
      Da der så ikke er gluten i, tror jeg måske nok du skal tilsætte en smule mere bagepulver for at kagen hæver lidt mere op – vil prøve med 1 tsk i stedet for 1/2 tsk.

      Håber det lykkedes 🙂

      Kh Dianna.

  5. Camilla

    Mm jeg glæder mig til bage denne kage, men inden jeg går igang, jeg har varmluftsovn, skal den så have ligeså lang tid på 190 Gr?

    Godt nytår

    • Hej Camilla

      Åhhh hvor lyder det dejligt:)

      Jeg vil anbefale at du bager den ved 175 grader når det er varmluft, – så sikrer du den bliver gennembagt uden at blive hård i kanterne og for mørk.
      Giv den ca. samme tid, – men hold øje og mærk med en kødnål at den er gennembagt:)

      Dbh Dianna

  6. Lisbeth Skaalum

    Hejsa
    Har du prøvet at lave kagen dagen før, den skal spises? Er den bedst samme dag?

    • Hej Lisbeth

      Du kan sagtens lave den dagen før, – den holder sig frisk og lækker i flere dage.
      Du skal blot huske at opbevare den tætlukket 🙂

      Kh Dianna

  7. Hej Dianna
    Den opskrift skal prøves! Mums
    Og bare til info – punkt 2 står allerede i punkt 1 – det fuc… med min ovd hjerne;-)

  8. 5 stars
    Fantastisk kage, det er let at lave, selv for små begyndere.
    Tak for inspiration!

  9. Anonym

    5 stars
    Efter min mening bedst når den har stået på køl over natten så chokoladetoppingen ikke er helt flydende.

  10. Har lige bagt den – brugte 1/1 teskefuld bagepulver – men den hævede ikke i ovnen på 190C i 35 min. – er nu en flad kaloriebombe – smager godt men 0 ** for udsende

    • Hej Chris

      Det lyder virkelig mærkeligt – øv. Det har jeg simpelthen ikke selv prøvet, og har bagt den mange gange 🙂
      Øv med udseendet, men dejligt smagen var der trods alt 🙂

      Kh Dianna

4.48 from 57 votes (55 ratings without comment)

Skriv et svar til Chris Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)