Mandelmuffins med hvid chokolade og sødmefyldt kirsebær smørcreme, – en skøn sommermuffin der er super nem at lave og som smager dejligt af sol og sommerens kirsebær.
Opbevar dem på køl og tag dem ud 20 min. før de skal serveres, så både creme og smørcreme får lidt temperatur.
Mandelmuffins med hvid chokolade og kirsebær frosting
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Muffins
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 125 g smør
- 100 g hvid chokolade
- 100 g mandler
- 2 dl mælk, gerne sødmælk
- 2 æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 citron og fintrevet skal heraf
Kirsebær frosting
- 200 g blødt smør
- 270 g flormelis
- 80 g hvid chokolade, smeltet
- 180 g friske kirsebær
- 1/2-1 citron, smag til med saften
- Evt. rød frugtfarve
- Friske kirsebær og frysetørrede bær til toppen
Sådan gør du
Muffins
- Blend mandlerne til en fin mel.
- Varm mælken i en lille gryde og smelt smør og chokolade heri. Lad blandingen køle let af.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og vend mandlerne heri.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i æggemassen. Sigt dem gerne i så du undgår klumper.
- Vend den afkølede smør blandingen i ovenstående masse, og slut af med de sidste tørre ingredienser. Vend det hele grundigt men forsigtigt, så du ikke slår luften ud af massen.
- Beklæd en (eller 2) metal muffinforme med papirforme og fordel dejen i formene. Jeg hælder gerne dejen på en sprøjtepose da dejen er meget lind, sådan synes jeg det er nemmest at styre, – men det gør man som man selv foretrækker.
- Bag dine muffins i en forvarmet ovn, midterste rille, i ca. 20 min. ved 180 grader, almindelig ovn. Stik evt. en lille kødnål eller lignende i dine muffins, – hænger der ikke dej på nålen, så er dine muffins færdigbagt.
- Tag dine muffins op af metal formen så hurtigt som muligt, så ikke de danner fugt. Pas dog på du ikke brænder dig.
- Lad dem køle af inden de toppes med frosting.
Kirsebær frosting
- Befri kirsebærrene fra stilke og sten og blend dem fint i en minihakker eller lignende.
- Pisk smør og flormelis til en lækker luftig creme. Først vil det hele smuldre som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
- Tilsæt de blendede kirsebær og blend godt ind i smørcremen. Det vil først se ud som om cremen skiller, det gør den ikke, – bare pisk grundigt til en luftig ensartet creme.
- Pisk til sidst chokoladen i og smag til med citronsaft. Juster evt. farven med en smule frugtfarve. Er cremen for blød kan den komme på køl til den sætter sig en smule, eller du kan tilsætte en smule flormelis. Husk dog at chokoladen også får den til at sætte sig.
- Hæld smør cremen på en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt dine muffins op. Start yderst på din muffin og bevæg dig rundt til du rammer midten.
- Opbevar dine muffins på køl og tag dem ud 20 min. før de skal serveres. Pynt evt. med et kirsebær eller frysetørrede bær.
Hej
Skal chokoladen være smeltet? Det skal den vel?
Hej Mette
Ja det skal den nemlig, jeg får lige rettet det i opskriften 🙂
Kh Dianna
Det er vist stadig ikke ændret – med smeltet chokolade til kirsebær frosting (:
Hej med dig
Ej for søren da, – det er det nu 😉
Tak fordi du skrev det 🙂
Dbh Dianna
Hejsa
Opskriften ser virkelig lækker ud
Kan man bruge kirsebær fra kirsebær sovs i stedet for friske kirsebær?
Hej Charlotte
Det har jeg ikke prøvet, men det tænker jeg absolut du kan.
Lad dem dryppe godt af, så den ikke bliver for tynd 🙂
Den bliver måske også en smule sødere, men tror virkelig det vil fungere godt 🙂
Kh Dianna