
Min bedste opskrift på madpandekager, – tynde, sprøde og med den dejligste smag.
Dejen er virkelig nem at arbejde med, og du får de bedste resultat hver gang.
Salte pandekager kan fyldes med alt hvad køleskabet måtte gemme på, – de kan fyldes med krydret kød og friske grøntsager, eller du kan gratinere dem i ovnen med fyld af stegt kød og grønt, toppet med mozzarella eller cheddar.
Madpandekager kan sagtens fryses, derfor kan du med fordel bage dobbeltportion, når pandekagepanden alligevel er i brug. Så har du altid til et ultra nemt og lækkert måltid, som kan varieres i det uendeligt.
Opskrift på madpandekager
Denne opskrift på madpandekager er simpelthen så god. Pandekagedejen er utrolig nem at arbejde med, – nem at dosere og nem at styre på panden.
Når jeg bager pandekager bruger jeg altid Lurpak fedtspray, – den er virkelig nem at dosere, og den brænder ikke på.
Samtidig giver den pandekagerne en skøn smag, – og du slipper for smør der brænder på inden dejen overhovedet fordelens på panden.
Madpandekager med øl
Jeg tilsætter lidt øl i min pandekagedej, – det gør dem ekstra sprøde i kanten, og kan på ingen måde smages. Du kan erstatte øl med f.eks. danskvand, – danskvand i pandekagedejen skulle efter sigende have samme egenskab som øllen.
Du kan naturligvis også tilsætte lidt ekstra mælk, – det er op til dig.

Madpandekager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 5 dl mælk
- 5 æg
- 3/4 dl øl
- 200 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
Instructions
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og piske med en håndmixer, til dejen er fri for klumper.
- Sæt dejen på køl i minimum 30 minutter.Pisk den let sammen når pandekagerne skal laves, – bare med et piskeris.
- Bag pandekagerne ved middel varme, på en pande med lidt smeltet smør eller sprayfedt, – til de er gyldne på begge sider.Læg dem til side, og dæk dem evt. med staniol, så de holder på varmen.

Jeg synes at dejen var meget tyk, så jeg tilsatte lidt ekstra mælk og smeltet smør. Derudover lidt mere salt:) så blev de rigtig fine.
Hej Louise
Ej virkelig? 🙂 Jeg har lavet dem så mange gange, og synes dejen er dejlig tynd 🙂
Men dejligt du lige fik justeret den efter din smag 🙂
Kh Dianna
Hvad er den rigtige information, for du har denne opskrift, som er næsten identisk med den til Mexikanske Madpandekager, forskellen er bare, at den her er med 200 g Mel, og den anden er 500 g Mel… Det er da en rimelig stor forskel, især når Louise syntes at den her var for tyk, så kan jeg da bestemt ikke tænke mig til at tilføje 300 g Mel mere…