Opskrift på grvboller

Luftige grovboller

De her grovboller er vanvittig gode, de er super nemme at lave og så kræver de kun ganske få ingredienser.

Nogle gange kan grovboller godt blive tunge og kedelige, så det handler om at finde den rette kombination af hvedemel og en lidt grovere type mel.

Den her opskrift giver nogle lækre luftige grovboller med en konsistens som teboller, – vi er vilde med dem herhjemme.

Luftige grovboller

By Dianna Brinch
Tid: 3 timer

Opskrift på luftige grovboller
Denne opskrift giver 12 stk

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk, lunet
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 1 æg
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 60 g hørfrø
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i den lune mælk.

2

Tilsæt æg og sukker og rør sammen.

3

Tilsæt rugmel og salt, og derefter hvedemel lidt ad gangen.

4

Når melet er rørt godt ind i dejen tilsættes den stuetempererede smør og dejen æltes på røremaskine i ca. 8 min.

5

Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.

6

Form 12 boller (ca. 100 g/stk) og placer dem på en bageplade.

7

Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 min.

8

Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader traditionel ovn i ca. 20 min.

9

Lad dem køle af på en rist.

Noter

Kernerne kan skiftes ud alt efter ønske og kan også helt undlades.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*