Opskrift på grvboller

Luftige grovboller

Luftige grovboller
Opskrift på luftige grovboller
Denne opskrift giver 12 stk
Opskrift på grvboller

De her grovboller er vanvittig gode, de er super nemme at lave og så kræver de kun ganske få ingredienser.

Nogle gange kan grovboller godt blive tunge og kedelige, så det handler om at finde den rette kombination af hvedemel og en lidt grovere type mel.

Den her opskrift giver nogle lækre luftige grovboller med en konsistens som teboller, – vi er vilde med dem herhjemme.

Opskrift på grvboller

Luftige grovboller

Opskrift på luftige grovboller
Denne opskrift giver 12 stk
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer
Antal: 12 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3 dl

    sødmælk, lunet

  • 25 g

    gær

  • 400 g

    hvedemel

  • 200 g

    grahamsmel

  • 1

    æg

  • 100 g

    smør, stuetemperatur

  • 60 g

    hørfrø

  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lune mælk.
  • Tilsæt æg, hørfrø og sukker og rør sammen hurtigt sammen.
  • Tilsæt grahamsmel og salt, og derefter hvedemel lidt ad gangen.
  • Når melet er rørt godt ind i dejen tilsættes det bløde smør, og dejen æltes videre på røremaskinen indtil den slipper kanterne, - ca. 5-8 min.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Form 12 boller (ca. 100 g/stk) og placer dem på en bageplade.
  • Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 min.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, i ca. 12 min.
  • Lad dem køle af på en rist.

Noter

Kernerne kan skiftes ud alt efter ønske og kan også helt undlades.

Kommentarer

  1. Punkt 3 Rugmel?
    Og…hvornår kommer du hørfrø i?

    • Hej Karina

      Du har fat i én af mine første opskrifter, – så har lige rettet den til 🙂
      Det er ikke rugmel, men grahamsmel, – jeg har rettet i teksten.
      Hørfrø tilsættes sammen med æg, sukker mv., – det er også rettet 🙂
      Har ændret på bagetiden/temperatur, – da jeg finde det bedre at bafe ved høj temperatur i kortere tid 🙂

      God fornøjelse med dem 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*