Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
Personer
Smaller
Normal
Larger
Print
Luftige grovboller
Opskrift på luftige grovboller
Denne opskrift giver 12 stk
Ret
Brød
Køkken
Dansk, Gourministeriet
Samlet tid
3
timer
timer
Servings
12
Personer
Author
Dianna
Ingredienser
3
dl
sødmælk, lunet
25
g
gær
400
g
hvedemel
200
g
grahamsmel
1
æg
100
g
smør, stuetemperatur
60
g
hørfrø
1
spsk
sukker eller honning
1 1/2
tsk
salt
Æg til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt æg, hørfrø og sukker og rør sammen hurtigt sammen.
Tilsæt grahamsmel og salt, og derefter hvedemel lidt ad gangen.
Når melet er rørt godt ind i dejen tilsættes det bløde smør, og dejen æltes videre på røremaskinen indtil den slipper kanterne, - ca. 5-8 min.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Form 12 boller (ca. 100 g/stk) og placer dem på en bageplade.
Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 min.
Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, i ca. 12 min.
Lad dem køle af på en rist.
Video
LEARN MORE
Video after ad
Skip
Cancel
Blue Billywig Video Player
Noter
Kernerne kan skiftes ud alt efter ønske og kan også helt undlades.