
Luftige grovboller
Opskrift på luftige grovboller.Denne opskrift giver 12 stk
De her grovboller er vanvittig gode, de er super nemme at lave og så kræver de kun ganske få ingredienser.
Nogle gange kan grovboller godt blive tunge og kedelige, så det handler om at finde den rette kombination af hvedemel og en lidt grovere type mel.
Den her opskrift giver nogle lækre luftige grovboller med en konsistens som teboller, – vi er vilde med dem herhjemme.

Luftige grovboller
Opskrift på luftige grovboller.Denne opskrift giver 12 stk
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antal Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl
sødmælk, lunet
- 25 g
gær
- 1
æg
- 1 spsk sukker eller honning
- 60 g
hørfrø
- 400 g
hvedemel
- 200 g
grahamsmel
- 100 g
smør, stuetemperatur
- 1 1/2 tsk
salt
-
Æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune mælk.
- Tilsæt æg, hørfrø og sukker og rør det sammen.
- Tilsæt grahamsmel og salt, og derefter hvedemel lidt ad gangen.
- Når melet er rørt godt ind i dejen tilsættes det bløde smør, og dejen æltes videre på røremaskinen indtil den slipper kanterne, – ca. 5-8 min.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Form 12 boller (ca. 100 g/stk) og placer dem på en bageplade.
- Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 min.
- Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig ovn, i ca. 12 min.
- Lad dem køle af på en rist.
Noter
Kernerne kan skiftes ud alt efter ønske og kan også helt undlades.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Punkt 3 Rugmel?
Og…hvornår kommer du hørfrø i?
Hej Karina
Du har fat i én af mine første opskrifter, – så har lige rettet den til 🙂
Det er ikke rugmel, men grahamsmel, – jeg har rettet i teksten.
Hørfrø tilsættes sammen med æg, sukker mv., – det er også rettet 🙂
Har ændret på bagetiden/temperatur, – da jeg finde det bedre at bafe ved høj temperatur i kortere tid 🙂
God fornøjelse med dem 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Kunne man putte gulerødder i ?
Hej Jeanette
Det kan du godt, så skal du måske putte 1/4 dl mindre vand i 🙂
Men ellers prøv den opskrift der hedder Bløde gulerodsboller med solsikke og hørfrø – og skift evt. 200 gram mel ud med grahamsmel eller anden grov mel 🙂
Husk at grovere meltyper gerne suger lidt mere vand, så måske der skal en smule ekstra vand i 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge vand i stedet for mælk?
Jeg forstår ikke hvordan der ikke skal mere væske i? Jeg har prøvet opskriften 2 gange nu og hvis jeg putter alt mel i så bliver det en helt hård klump uæltelig dej. Jeg er nået op på 200 gr graham og 100 gr hvedemel og allerede nu er den godt fast. Første portion måtte jeg tilsætte en hel del vand for at få en æltelig dej.
Hej Marlene
Nu fik jeg lige kigget ingredienserne igennem. Det er længe siden jeg selv har lavet dem, men umiddelbart burde dejen ikke blive så tør som du beskriver? Der er både æg og også 100 gram smør i, som er med til at gøre dejen mere blød?
Grovere meltyper suger mere væde, men ikke så den skal føles så tør. Men prøv evt. med 1/2 dl ekstra mælk næste gang:)
Kh Dianna