Kyllingespyd med hvidløg og parmesan – Opskrift på parmesankylling

Kyllingespyd med hvidløg og parmesan

Kyllingespyd med hvidløg og parmesan
Opskrift på chicken garlic skewers - Saftige kyllingespyd med parmesan og hvidsløgssmør.
Kyllingespyd med hvidløg og parmesan – Opskrift på parmesankylling

Kyllingespyd med hvidløg og parmesan – nem og smagfuld opskrift.

Her får du de lækreste kyllingespyd med hvidløg og parmesan, som smager helt fantastisk – og så er de super nemme at lave. Efter tilberedning pensles de varme spyd med en smørsauce med hvidløg, persille og parmesan, som smelter ned over kødet og gør dem fuldstændig uimodståelige.

Opskriften er inspireret af den amerikanske trend “Garlic Parmesan Chicken Skewers”, som især hitter på sociale medier i USA. Og med god grund! Kombinationen af krydret kylling, parmesan og urtesmør rammer lige i smagshjertet. Her er mit take på den populære ret – som både kan laves i:

  • Airfryer – nem og hurtig tilberedning
  • Ovn – perfekt til større portioner
  • Pande – hvis du vil have lækker stegeskorpe og lidt grillsmag

Serveringsforslag

De her spyd er geniale både til hverdag og weekend – prøv f.eks. at servere dem:

  • Med kogte ris og dampede grøntsager
  • Til en frisk salat og hjemmebagt fladbrød
  • Sammen med cremet parmesan- eller citronpasta
  • I en wrap med grøntsager og yoghurtdressing
  • På en buffet med små tapas-hapsere eller i en bowl med quinoa og dressing
Kyllingespyd med hvidløg og parmesan – Opskrift på parmesankylling

Kyllingespyd med hvidløg og parmesan

Opskrift på chicken garlic skewers – Saftige kyllingespyd med parmesan og hvidsløgssmør.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Grillspyd, Kyllingespyd
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst eller inderfilet
  • 1 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1 1/2 tsk løgpulver
  • 2 1/2 tsk paprika
  • 3 spsk olie
  • Salt og friskkværnet peber

Smørsauce

  • 80 g smør
  • 5 fed hvidløg, revet eller finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 1/2 citron, fintrevet skal
  • 25 g parmesan, fintrevet
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tynde strimler. Bruger du inderfilet halveres disse stykker, så de bliver tyndere.
    Du kan også skære det i tern.
  • Bland krydderierne og vend kyllingen heri sammen med olien, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Sæt kyllingen på spyddene ved at folde den, så den ligger i lag. Skub det sammen så det sidder tæt, men mas det ikke for meget.
  • Tilbered spydene i airfryer i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, eller i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 215 grader, almindelig varme.
    Tiden kan variere alt efter hvilken airfryer eller ovn der benyttes, samt tykkelse på stykkerne – så tjek til dem løbende.
  • Smelt imens smørret i en gryde, og steg hvidløg og chiliflager i 3-4 minutter ved svag varme. Det må ikke brune.
  • Tilsæt citronskal og krydr med friskkværnet peber.
  • Fjern smørret fra blusset og rør først parmesanen ud i smørret og derefter persillen.
  • Pensl de varme kylligespyd med rigeligt parmesan- og hvidløgssmør og server straks.
Kyllingespyd med hvidløg og parmesan – Opskrift på parmesankylling
Kyllingespyd med hvidløg og parmesan – Opskrift på parmesankylling

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)