Opskrift på chicken garlic skewers - Saftige kyllingespyd med parmesan og hvidsløgssmør.
Ret Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grillspyd, Kyllingespyd
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 446kcal
Ingredienser
600gkyllingebryst eller inderfilet
1 1/2tskhvidløgspulver
1 1/2tskløgpulver
2 1/2tskpaprika
3spskolie
Salt og friskkværnet peber
Smørsauce
80gsmør
5fedhvidløg, revet eller finthakket
1tskchiliflager
1/2citron, fintrevet skal
25gparmesan, fintrevet
1håndfuldpersille, finthakket
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær kyllingen i tynde strimler. Bruger du inderfilet halveres disse stykker, så de bliver tyndere. Du kan også skære det i tern.
Bland krydderierne og vend kyllingen heri sammen med olien, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Sæt kyllingen på spyddene ved at folde den, så den ligger i lag. Skub det sammen så det sidder tæt, men mas det ikke for meget.
Tilbered spydene i airfryer i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, eller i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 215 grader, almindelig varme.Tiden kan variere alt efter hvilken airfryer eller ovn der benyttes, samt tykkelse på stykkerne – så tjek til dem løbende.
Smelt imens smørret i en gryde, og steg hvidløg og chiliflager i 3-4 minutter ved svag varme. Det må ikke brune.
Tilsæt citronskal og krydr med friskkværnet peber.
Fjern smørret fra blusset og rør først parmesanen ud i smørret og derefter persillen.
Pensl de varme kylligespyd med rigeligt parmesan- og hvidløgssmør og server straks.