Krydret græskarsuppe – Opskrift på cremet hokkaidosuppe

Krydret græskarsuppe – Hokkaidosuppe

Krydret græskarsuppe – Opskrift på cremet hokkaidosuppe
Krydret græskarsuppe - Hokkaidosuppe
Opskrift på lækker krydret græskarsuppe med hokkaidogræskar.
4.75 fra 20 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Krydret græskarsuppe – cremet og varm efterårssuppe med hokkaidogræskar.

Der er ikke noget, der siger efterår og hygge mere end en dampende skål suppe.
Og min krydrede græskarsuppe er en af de bedste bud på en varmende, fyldig og alligevel enkel suppe. Den er både cremet, fløjlsblød og får et lækkert spark fra cayenne og chiliflager, der giver suppen styrke og varme – uden at blive for stærk.

Suppen er dejligt nem at lave og kræver kun få ingredienser. Græskarret koges mørt sammen med kartoffel, hvidløg, ingefær og løg – og naturligvis varme krydderier, og blendes til en silkeblød konsistens og rundes til sidst af med en sjat fløde, som gør den ekstra cremet og lækker.
Resultatet er en suppe, der varmer helt ind i sjælen, og som både kan serveres til en hverdagsmiddag, til gæster eller som en hyggelig forret til en efterårsmenu 

Hvorfor græskarsuppe er en efterårsklassiker

Græskar er en af de mest populære råvarer i efterårs- og vintersæsonen – og ikke uden grund. Det er fyldt med sødme, giver en flot gylden farve og kan tilpasses alt fra milde til krydrede retter. En krydret græskarsuppe er perfekt, når man vil have en suppe, der både mætter og varmer, og som samtidig er sund og fuld af smag.

Denne version med chili og cayenne skiller sig lidt ud fra de klassiske, mere milde udgaver, fordi den har ekstra varme og dybde. Det gør den oplagt på kolde dage, hvor man har brug for et boost af både varme og energi.
Men du kan naturligvis selv spice den op eller ned som du foretrækker det.

Krydret græskarsuppe – Opskrift på cremet hokkaidosuppe

Krydret græskarsuppe – Hokkaidosuppe

Opskrift på lækker krydret græskarsuppe med hokkaidogræskar.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 20 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Cremet suppe, Græskar, Suppe
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    hokkaido græskar

  • 1

    stort løg, grofthakket

  • 4 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1-2 spsk ingefær, finthakket
  • 2 bagekartofler, skåret i tern
  • 1/2 tsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1/2 tsk

    chiliflager, smag selv til

  • 1/4 tsk cayennepeber (kan undlades)
  • 7-8 dl

    grøntsagsbouillon

  • 1 dl

    piskefløde

  • 1/2 citron, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

  • Sprød bacon eller ristede kikærter
  • Creme fraiche
  • Mikrogrønt, persille eller lignende

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Vask hakkaido græskarret godt, befri det for kernerne og skær ud i mindre stykker. Jeg bruger også skrællen.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
  • Tilsæt græskar og kartofler sammen med krydderierne – undtagen cayenne, og varm det med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i ca. 20 minutter eller til grøntsagerne er helt møre.
  • Tilsæt fløden og blend suppen glat. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og juster evt. styrken med cayennepeber.
    Du kan også tilsætte ekstra bouillon hvis suppen ønskes mere lind.
  • Server med f.eks. iskold creme fraiche, bacon eller ristede kikærter.

Noter

Denne græskarsuppe kan også sagtens laves med butternut squash, – de varme krydderier passer perfekt til begge variationer.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Krydret græskarsuppe – Opskrift på cremet hokkaidosuppe
Krydret græskarsuppe – Opskrift på cremet hokkaidosuppe

Kommentarer

  1. Pingback: Spinatsalat med bagt græskar - Opskrift på bagt græskar med spinat

  2. Anonym

    5 stars
    Virkelig en lækker og dejlig suppe. Jeg har lavet den flere gange. Og skal lave den igen i morgen.

    • Hejsa

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  3. Amalie

    5 stars
    Virkelig lækker suppe! Jeg laver det lidt ad hoc, så jeg har ikke målt ingredienserne, og har droppet boullion, og bare tilføjet lidt mere fløde – super lækkert!! Mange tak for opskriften 😉

  4. Henriette

    Hej.
    Jeg har et stort græskar tilovers fra Halloween som vi ikke fik udskåret. Kan jeg evt. bruge det i stedet for hokkaido?
    På forhånd mange tak for svar – og tak for dine skønne opskrifter. Jeg skal lave din kartoffelsuppe med blomkål i aften 🙂
    Bh. Henriette

    • Hej Henriette

      Man kan som udgangspunkt godt bruge de store græskar til madlavning – men smagen er begrænset, så jeg tror du skal gå efter Hokkaido 🙂

      Kh Dianna

  5. Glennie

    5 stars
    L Æ K K E R

  6. Ringling

    Hvor mange gram Hokkaido skal man bruge? størrelsen på 1 stk. Hokkaido græskar varierer jo rigtig meget 😊

  7. Kirsten

    Kan suppen fryses?

  8. Der er mega stor forskel på bagekartofler, så ca. hvor mange gram bagekartofler bruger du?

    Glæder mig helt vildt til at prøve din græskarsuppe. Du laver så lækker og smagfulde opskrifter:)

    • Hej Joan

      Uhhh har desværre ikke vejet dem, men en 4-500 gram vil jeg tro. Det har ikke det helt store betydning, for mangler den væde/ønskes den tyndere, så spæder du bare op 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Kirsten Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)